Wat is beits?

Beits is zeer goed vochtregulerend en daardoor geschikt voor ondergronden die iets vochtiger dan normaal kunnen zijn. Bij een beits kan het vocht door de beitslaag naar buiten, zonder dat de verflaag beschadigd. Beits kan transparant of dekkend zijn.

Beits wordt vaak gebruikt op schuttingen en tuinmeubelen en zorgt ervoor dat hout beschermd wordt tegen de weersinvloeden. Voordeel van beits is dat er geen grondverf aangebracht hoeft te worden.

Wil je de houtnerf blijven zien?

Transparante beits trekt volledig in het hout, waardoor er geen laag op het hout wordt gevormd. Hierdoor blijft de mooie structuur van het hout zichtbaar. Je kan het karakter van het hout versterken, het hout donkerder maken of juist lichter. Het eindresultaat is afhankelijk van de hoeveelheid lagen die je aanbrengt. Product van Wijzonol die je hiervoor kan gebruiken is:

Wijzonol Transparant Tuinbeits;

  • verkrijgbaar in 9 standaard kleuren
  • in een kleur naar keuze, vraag hiernaar bij de verfspeciaalzaak

Wil je de houtnerf niet blijven zien?

Dan gebruik je een dekkende beits. Een dekkende beits zal na het aanbrengen van de verf een dekkende laag vormen op het hout, waardoor de houtnerf niet meer zichtbaar is. Product van Wijzonol die je hiervan kan gebruiken is:

Wijzonol Dekkend Tuinbeits

  • verkrijgbaar in 9 standaard kleuren
  • in een kleur naar keuze, vraag hiernaar bij de verfspeciaalzaak