fbpx

Elegante tinten kleuren de oude TU bibliotheek in Delft

Welke kleur en uitstraling geef je deze unieke locatie? Deze vraag heeft KREUK architectuur en Leertouwer Schilders beiden uit Delft en Aannemersbedrijf Treep uit Den Haag, een zoektocht opgeleverd naar de meest geschikte kleur en verf in samenwerking met Wijzonol. Na vele testen en proefmonsters is gekozen voor de verf van Wijzonol voor het binnenwerk van het gebouw.

De matte uitstraling van de Wijzotex extra mat kwam na het schilderen van een proefruimte als beste uit de bus. De kleurbepaling was echter een andere uitdaging aldus Charles van Egmond technisch adviseur van Wijzonol: “kleur heeft invloed op emotie en gedrag, uiteindelijk is er gekozen voor de combinatie van zachte grijs- en wittinten. Grijs heeft iets tegenstrijdigs: het is de kleur van het veranderlijke (mist, rook en wolken) maar het wordt ook geassocieerd met het onvergankelijke en staat voor stabiliteit, elegantie en geborgenheid”.

In het interieur heeft de kleur grijs ook andere voordelige eigenschappen. Grijs is een flexibele kleur. Het past zich aan bij andere kleuren in een ruimte en leent zich daarom heel goed als basis voor wie regelmatig varieert met accentkleuren. Alle wanden, plafonds en gevelkozijen worden aangepakt door Leertouwer Schilders. Het gaat in totaal om ongeveer 8.000 m2 sauswerk.

De oude TU bibliotheek uit Delft was de eerste bibliotheek van Nederland met een publiek hoofdgebouw en een apart boekenmagazijn. Het is tussen 1912 en 1915 gebouwd op het voormalig militair exercitieterrein tussen Raam en Oostplantsoen. Het hoofdgebouw met lees- en studiezalen en werkkamers en daarachter, aan de Doelenstraat, het ‘onbrandbare’ depotgebouw. Nadat de Universiteitsbibliotheek een nieuw gebouw aan het Mekelpark kreeg wacht het gebouw op een nieuwe functie. Het depotgebouw is inmiddels herbestemd tot appartementencomplex. In het hoofdgebouw kwamen kantoorruimten.

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.