fbpx

Jan Peter Balkenende maakt duurzame prijswinnaars bekend bij Van Wijhe Verf

Onder de noemer Groene Kikker Contest, heeft Van Wijhe Verf begin 2014 een wedstrijd uitgeschreven onder haar medewerkers. In teams kon men een duurzaam idee inleveren. De vakkundige jury, bestaande uit Jan Peter Balkenende, voormalig Minister President, Rene de Heer, Wethouder Economische Zaken gemeente Zwolle en Jan van Betten, Founder van Nudge (duurzaam platform), hadden de eer de winnaar te kiezen uit de meer dan 50 ingediende ideeën.

De beste 12 ideeën zijn door de jury voorgeselecteerd. De teams mochten in één minuut hun idee presenteren aan de vakjury. Het winnende idee is een ontwerp voor een nieuwe oplossing voor het reinigen van blikken met een hogere efficiency en minder restafval. Jan Peter Balkenende was als juryvoorzitter erg gecharmeerd van dit idee: “het voldoet aan alle criteria, People, Planet en Profit, is bovendien erg innovatief en realiseerbaar”.

De hoofdprijs bestaat uit een wisseltrofee en een duurzame lunch voor het team op een speciale locatie. Het vervoer met een BMW I3 is geheel in stijl en wordt ter beschikking gesteld door Dusseldorp BMW Zwolle. En uiteraard wordt het winnende idee ter uitvoer gebracht.

Vooruitgang is de basis

Duurzaamheid en innovatie staan bij Van Wijhe Verf hoog op de agenda. Het staat synoniem voor vooruitgang. En dat start bij de eigen mensen. Dat het onderwerp leeft onder de collega’s, blijkt uit de vele reacties op de Groene Kikker Contest. De ideeën variëren van een concreet plan voor een nieuw duurzamer verfproduct tot het beter en efficiënter delen van kennis. Ook de interne processen kunnen soms nog duurzamer, blijkt uit de creatieve oplossingen die zijn aangedragen. Van Wijhe Verf onderneemt al veel op dit gebied.

Enthousiast Greenteam

De Groene Kikker Contest is een vervolg op de duurzaamheidsthemaweek bij Van Wijhe Verf die in oktober 2013 is gehouden. Vele duurzame initiatieven die daar zijn geopperd zijn inmiddels ook in uitvoering gebracht. Zo is er bijvoorbeeld een bamboe pendelfiets aangeschaft voor het vervoer tussen de twee locaties van Van Wijhe Verf. Deze activiteiten worden gestimuleerd door het interne Greenteam. Dit team bestaat uit een aantal enthousiastelingen die zich sterk maken voor een duurzame sector.

Primeur duurzaamheidsbrochure voor Jan Peter Balkenende

Tijdens de bijeenkomst werd direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om de, vers van de pers verschenen, corporate duurzaamheidsbrochure van Van Wijhe Verf officieel te lanceren. Algemeen Directeur Marlies van Wijhe overhandigde hoogst persoonlijk het allereerste exemplaar aan Jan Peter Balkenende.

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Jan Peter Balkenende maakt duurzame prijswinnaars bekend bij Van Wijhe Verf

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.