fbpx

Van Wijhe Verf opent deuren voor meiden op Girlsday!

25 enthousiaste meiden van groep 8a en groep 8b van Basisschool De Zevensprong uit Stadshagen (Zwolle) hebben vandaag een kijkje in de keuken van het verf maken gekregen. En ze mochten zelf aan de slag met een verfinnovatie, want het is Girlsday bij Van Wijhe Verf! Dit initiatief van VHTO, Landelijk Expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, is bedoeld om meisjes kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT.

De meiden werden ontvangen door een aantal vrouwelijke medewerkers van Van Wijhe Verf, onder andere Astrid Wijnbergen, Kleurenlaborant en Anja Roelofsma, Technisch Trainer. Het was voor de meiden een eye-opener om vrouwen te horen vertellen over hun technische functie. De meeste meiden hadden nog geen enkel idee over een mogelijk beroep. Van Wijhe Verf is ervan overtuigd dat Girlsday de interesse voor techniek aanwakkert. Het kan een dag zijn waar de meisjes met een goed gevoel aan terugdenken als ze voor de keuze staan ‘welke sector of welk profiel ga ik kiezen?’, en ‘welke opleiding ga ik volgen?’.

Na de kennismaking met Anja en Astrid is het tijd om een kijkje te nemen in de fabriek, want hoe wordt verf nu gemaakt? En hoe zit dat nu met de verschillende verfmerken Wijzonol, Ralston, Marlise en OER? In het Zwolse R&D lab wordt uitgelegd hoe verf wordt ontwikkeld. De meiden gaan zelf aan de slag en mogen ter plekke een eigen kleur maken. Daarna is het tijd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Met knippen, plakken en aflakken wordt er een eigen verfpalet gemaakt. Met een speciale UV lamp is de lak direct droog en kan het eigen werkstuk mee naar huis. De juffrouw krijgt een verfquiz mee naar school die samen met de jongens in de klas gespeeld kan worden.

Bekijk hier het filmpje gemaakt door RTV Oost

Achtergrond

Nederland heeft meer bèta, technisch en ICT-opgeleiden nodig. VHTO voert daarom samen met scholen en bedrijven diverse activiteiten uit om ook meisjes te interesseren voor bèta, techniek en ICT. Tijdens Girlsday bezoeken duizenden meisjes bèta-, technische en ICT-bedrijven en (onderzoeks-) instellingen. Zij maken daar op een interactieve manier kennis met de dagelijkse beroepspraktijk en met de vrouwen en mannen die daar werken.

Door diverse inspanningen van VHTO, overheid, onderwijs en bedrijfsleven kiezen steeds meer Nederlandse meisjes in het voortgezet onderwijs voor exacte vakken. Ook het aantal vrouwelijke bèta/technische studenten neemt toe ten opzichte van het vorige collegejaar: in het hbo met 20% in het wo met 14%. Maar het tekort aan goed opgeleide bèta’s, technici en ICT-ers is zeker nog niet opgelost. Aandacht hiervoor blijft nodig, met name ook in het vmbo en mbo. Steeds meer bedrijven zien het nut en de noodzaak om meisjes vroegtijdig te interesseren voor bèta/techniek en ICT, gezien het grote aantal bedrijven dat haar deuren openzet tijdens Girlsday 2014.

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Van Wijhe Verf opent deuren voor meiden op Girlsday!

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.