fbpx

Wie jarig is trakteert! Cadeau van een 100 jarige

Gedurende haar jubileumjaar ondersteunt Koninklijke Van Wijhe Verf twee goede doelen. Tijdens de feestelijkheden van begin april werden de genodigden gevraagd, indien zij Van Wijhe met een cadeau wilden feliciteren, dit te doen door een gift te geven ten bate van twee geselecteerde doelen. De reacties waren enorm, er is maar liefst een bedrag binnengekomen van € 31.000,-!

Ubbo Emmius Fonds

De eerste cheque is uitgereikt aan het Ubbo Emmius Fonds, dit is een initiatief van de Rijks Universiteit Groningen (RUG). Het geld wordt besteed aan het onderzoek naar Tubereuze Scelrosis Complex (TSC) van Kathrin Thedlieck. Voor haar is dit extra geld zeer belangrijk. Zij kan hiermee een ‘proof of concept’ ontwikkelen om daarna grotere, Europese subsidies aan te schrijven voor verdere financiering van haar onderzoek. TSC is een aangeboren aandoening waarbij goedaardige tumoren ontstaan in nagenoeg alle organen en weefsels: van de huid, tot de hersenen, longen en nieren. Doel van het onderzoek is om een model te ontwikkelen waarmee voorspeld kan worden of een bepaalde kankerbehandeling effect zal hebben, of juist averechts gaat werken. Wanneer dit met TSC lukt, is het model ook relevant voor de behandeling van andere kankersoorten als borstkanker, darmkanker of hersentumoren.

Koninklijke Burgers’ Zoo

De tweede cheque is overhandigd aan Alex van Hooff, eigenaar van dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. De donatie gaat naar het CSFI Shipstern, Belize. In 1989 werd het CSFI onder de naam Shipstern Nature Reserve opgericht door de International Tropical Conservation Foundation (ITCF). Deze organisatie wordt geleid door Koninklijke Burgers’ Zoo en Papiliorama Zoo (Zwitserland) en zet zich al 25 jaar in om de tropische bossen in Belize te behoeden voor verwoesting. In dit gebied leven jaguars, ocelotten, toekans, tapirs, kolibries, vlinders, zeekoeien, Amerikaanse Kaalkopooievaars en nog vele andere soorten.

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Wie jarig is trakteert! Cadeau van een 100 jarige

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.