fbpx

Workshop Kids Climate Conference

Wijzonol geeft workshop op Kids Climate Conference

Zwolle, 17 September 2013 – In het weekend van 20 t/m 22 september 2013 zal voor de tweede keer de Kids Climate Conference plaatsvinden. Het thema is ‘Your future is my concern’. Organisator Center Parcs stelt park Het Heijderboster ter beschikking. De Kids Climate Conference is een initiatief van een aantal profit en non-profit organisaties die natuur en milieu hoog op de prioriteitenlijst hebben staan.

Het doel van de ‘junior’ klimaatconferentie is om de Nederlandse en Vlaamse jeugd en hun families op een actieve en creatieve manier bij te laten dragen aan een stukje bewustwording middels leuke workshops. Het hele weekend is opgebouwd rondom de hoofdthema’s: ‘Duurzame energie’, ‘Recycling’ en ‘Voeding’. Verschillende workshops triggeren de kinderen om anders na te gaan denken over het klimaat.De workshops starten op zaterdag. Kinderen worden in groepen verdeeld en nemen deel aan 6 workshops gedurende de dag. Een inspiratiemoment tussen de workshops ligt in handen van Laurentien van Oranje.

Workshop “Tweedehands Tweedekans”

Waarom zou kringloop niet hip kunnen zijn? Met verf kun je heel veel doen om meubels een totaal nieuwe look te geven. Tijdens deze workshop, onder leiding van Wijzonol’s Technisch Trainer Leon Westerhof, tonen kinderen aan door te verven, schuren, kleuren dat kringloop eetkamerstoelen en tafels heel hip kunnen worden! Om de meubels een nieuw uiterlijk te geven, worden restjes verf gebruikt uit het kleurlaboratorium van de Zwolse Verffabrikant. Zo hoef je geen nieuwe producten aan te schaffen, wat direct en indirect positief effect heeft op de toekomst van de aarde.

De stellingen: de rode draad

12 stellingen vormen de rode draad tijdens Kids Climate Conference 2013. Deze bestaan uit ideeën en suggesties voor een beter leefklimaat die de jongeren hebben opgedaan na het volgen van de verschillende workshops. Ze vormen een leidraad voor de toekomst.

Alle stellingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. De 12 beste stellingen worden opgenomen in de klimaatbundel, die aan de Tweede Kamer en de Provinciale Staten overhandigd zal worden

Niet iedereen ontvangt zomaar een uitnodiging voor Kids Climate Conference 2013. Kinderen dienen te knippen, plakken en tekenen aan hun ideale wereld. De 100 beste inzendingen worden door een vakjury van het WNF geselecteerd.

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Reviews over
Workshop Kids Climate Conference

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.