Koninklijke Van Wijhe Verf is ‘Best For The World 2019’

Tuesday, 03 September 2019

Zwolle, 4 september 2019 - Met trots delen wij het heugelijke nieuws dat Koninklijke Van Wijhe Verf en daarmee haar merk Wijzonol door B Lab voor het derde jaar op rij is vereerd met de titel: ‘Best For The World 2019’ in de categorie ‘Environment’. Benoemd worden tot ‘Best For The World’ honoree in de categorie ‘Environment’, betekent dat wij ons bevinden in de top 10% van alle gecertificeerde B Corps in de ‘milieu’ categorie wereldwijd.

In deze categorie worden de milieuprestaties van een bedrijf geëvalueerd op basis van faciliteiten, materialen, emissies en het gebruik van hulpbronnen en energie. De erkenning is een viering van onze voortdurende en consequente inspanningen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Duurzaamheid is namelijk geen trend maar een noodzaak voor ons bedrijf, de wereld en haar toekomstige generaties.

Sinds Koninklijke Van Wijhe Verf in 2016 het eerste chemische bedrijf ter wereld werd met een B Corp certificaat, zijn we in 2017, 2018 en nu in 2019 bekroond tot ‘Best For The World’. Hierdoor groeit onze ambitie om ieder jaar nieuwe en vooruitstrevende doelen te stellen. Zo reduceren wij continu het gebruik van fossiele grondstoffen door toepassing van biobased grondstoffen in onze producten, verminderen wij de hoeveelheid schadelijk afval met 10% per jaar en wordt er geïnvesteerd in een nieuw afvalwaterbehandelingssysteem om verfresten nog beter uit ons afvalwater te kunnen scheiden.

Tevens is het onze ambitie om met meer B Corp partners te collaboreren, want samen kunnen we nog meer succes behalen.

‘Best For The World’ wordt toegekend door B Lab, de wereldwijde nonprofit die gecertificeerde B Corporations ondersteunt in ‘using business for good’. Vandaag zijn er meer dan 3000 B Corps in 64 landen en 150 branches, allen met 1 gemeenschappelijk doel: om succes in het bedrijfsleven een nieuwe betekenis te geven. B Corps voldoen aan de hoogste normen voor milieu, transparantie, wettelijke aansprakelijkheid en balans tussen winst en impact. Bekende B Corps zijn onder andere Ben & Jerry’s, Dopper, Tony Chocolonely en Patagonia.

Bekijk hier de lijst met onze collega ‘Best For The World’ honorees

Meer nieuws

Inzicht in de jaarlijkse CO2-footprint van verf met de Wijzonol Levensduurverwachting Tool

Wijzonol Bouwverven helpt opdrachtgevers en onderhoudsbedrijven bewuste keuzes te maken om het onderhoud van schilderwerk te verduurzamen. In de Wijzonol Levensduurverwachting Tool, waarin per object de onderhoudscycli van verschillende verfsystemen inzichtelijk zijn, is nu ook de CO2-footprint inzichtelijk.

In hoeverre zegt het biobasedgehalte iets over de werkelijke duurzaamheid van een verfproduct?

Eisma’s Schildersblad ging in gesprek met een aantal deskundigen. Ook met onze collega Ron Hulst, Manager R&D bij Koninklijke Van Wijhe Verf.

Doe mee met de Wijzonol Bloemen Zaaiwedstrijd voor Zwolse basisschoolleerlingen

Wijzonol organiseert de ‘Wijzonol Bloemen Zaaiwedstrijd voor Blije Bijen’. Voor de wedstrijd zoekt Wijzonol enthousiaste Zwolse basisschoolleerlingen die mee willen helpen met het zaaien van miljoenen biologische bloemenzaden, om bijen aan meer voedsel te helpen. De wedstrijd gaat woensdag 22 april op de Nationale Zaaidag van start. Meld je nu aan en win biologische ijsjes voor je hele klas.

Wijzonol compenseert CO2 met klimaatbestendig bos in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

ZWOLLE - Natuur en landschap zijn continu in beweging. Soms door natuurlijke oorzaken, maar vaak als gevolg van menselijke activiteit. De laatste jaren hebben verzuring en klimaatverandering een grote impact op de natuur. Deze veranderingen gaan zo snel en rigoureus, dat verschillende soorten dreigen te verdwijnen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe zet daarom diverse beheermaatregelen in om de effecten van verzuring op heidevelden en zandgronden tegen te gaan. Onlangs is er dankzij Wijzonol Bouwverven in het Park een stuk ‘klimaatbestendig bos’ geplant.

Op afstand blijven wij in beweging