Dag van de Chemie bij Koninklijke Van Wijhe Verf

Monday, 15 October 2018

Jonge gezinnen, oudere stellen en medewerkers die hun familie vol trots rondleidden. Ze waren er zaterdag allemaal tijdens de Dag van de Chemie op 6 oktober jongstleden bij Koninklijke Van Wijhe Verf in Zwolle. Voor de ongeveer duizend bezoekers waren rondleidingen, een informatiemarkt, foodstands en proefjes georganiseerd. Het familiebedrijf bestaat ruim 100 jaar en inmiddels staat de vierde generatie aan het roer.

Kijkje in de keuken

Na ontvangst en een veiligheidsbriefing mochten de bezoekers op eigen houtje de fabriek verkennen. De werkende robotarm trok veel belangstelling en buiten was er een gezellige sfeer gecreëerd met muziek en een foodstand. Naast een informatiemarkt, waar zowel medewerkers als andere bedrijven de bezoekers informeerden over alle zaken rondom verf, konden belangstellenden ook zelf verf maken in het laboratorium van Van Wijhe Verf.

,,Leuk om meer over dit Zwolse bedrijf te weten te komen”, zegt Annemieke van Molegraaf. “Een kans om bij een verfproducent binnen te kijken, krijgen we niet vaak. En de manier hoe zij omgaan met duurzaamheid, vind ik erg interessant.”