Jan Peter Balkenende maakt duurzame prijswinnaars bekend bij Van Wijhe Verf

Thursday, 18 December 2014

Onder de noemer Groene Kikker Contest, heeft Van Wijhe Verf begin 2014 een wedstrijd uitgeschreven onder haar medewerkers. In teams kon men een duurzaam idee inleveren. De vakkundige jury, bestaande uit Jan Peter Balkenende, voormalig Minister President, Rene de Heer, Wethouder Economische Zaken gemeente Zwolle en Jan van Betten, Founder van Nudge (duurzaam platform), hadden de eer de winnaar te kiezen uit de meer dan 50 ingediende ideeën.

De beste 12 ideeën zijn door de jury voorgeselecteerd. De teams mochten in één minuut hun idee presenteren aan de vakjury. Het winnende idee is een ontwerp voor een nieuwe oplossing voor het reinigen van blikken met een hogere efficiency en minder restafval. Jan Peter Balkenende was als juryvoorzitter erg gecharmeerd van dit idee: “het voldoet aan alle criteria, People, Planet en Profit, is bovendien erg innovatief en realiseerbaar”.

De hoofdprijs bestaat uit een wisseltrofee en een duurzame lunch voor het team op een speciale locatie. Het vervoer met een BMW I3 is geheel in stijl en wordt ter beschikking gesteld door Dusseldorp BMW Zwolle. En uiteraard wordt het winnende idee ter uitvoer gebracht.

Vooruitgang is de basis

Duurzaamheid en innovatie staan bij Van Wijhe Verf hoog op de agenda. Het staat synoniem voor vooruitgang. En dat start bij de eigen mensen. Dat het onderwerp leeft onder de collega’s, blijkt uit de vele reacties op de Groene Kikker Contest. De ideeën variëren van een concreet plan voor een nieuw duurzamer verfproduct tot het beter en efficiënter delen van kennis. Ook de interne processen kunnen soms nog duurzamer, blijkt uit de creatieve oplossingen die zijn aangedragen. Van Wijhe Verf onderneemt al veel op dit gebied: http://www.wijzonol.nl/over-wijzonol/duurzaam

Enthousiast Greenteam

De Groene Kikker Contest is een vervolg op de duurzaamheidsthemaweek bij Van Wijhe Verf die in oktober 2013 is gehouden. Vele duurzame initiatieven die daar zijn geopperd zijn inmiddels ook in uitvoering gebracht. Zo is er bijvoorbeeld een bamboe pendelfiets aangeschaft voor het vervoer tussen de twee locaties van Van Wijhe Verf. Deze activiteiten worden gestimuleerd door het interne Greenteam. Dit team bestaat uit een aantal enthousiastelingen die zich sterk maken voor een duurzame sector.

Primeur duurzaamheidsbrochure voor Jan Peter Balkenende

Tijdens de bijeenkomst werd direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om de, vers van de pers verschenen, corporate duurzaamheidsbrochure van Van Wijhe Verf officieel te lanceren. Algemeen Directeur Marlies van Wijhe overhandigde hoogst persoonlijk het allereerste exemplaar aan Jan Peter Balkenende. De van Layar techniek voorziene brochure, is uiteraard ook online beschikbaar op: http://www.vanwijheverf.nl/duurzaamheid

Meer nieuws

Inzicht in de jaarlijkse CO2-footprint van verf met de Wijzonol Levensduurverwachting Tool

Wijzonol Bouwverven helpt opdrachtgevers en onderhoudsbedrijven bewuste keuzes te maken om het onderhoud van schilderwerk te verduurzamen. In de Wijzonol Levensduurverwachting Tool, waarin per object de onderhoudscycli van verschillende verfsystemen inzichtelijk zijn, is nu ook de CO2-footprint inzichtelijk.

In hoeverre zegt het biobasedgehalte iets over de werkelijke duurzaamheid van een verfproduct?

Eisma’s Schildersblad ging in gesprek met een aantal deskundigen. Ook met onze collega Ron Hulst, Manager R&D bij Koninklijke Van Wijhe Verf.

Doe mee met de Wijzonol Bloemen Zaaiwedstrijd voor Zwolse basisschoolleerlingen

Wijzonol organiseert de ‘Wijzonol Bloemen Zaaiwedstrijd voor Blije Bijen’. Voor de wedstrijd zoekt Wijzonol enthousiaste Zwolse basisschoolleerlingen die mee willen helpen met het zaaien van miljoenen biologische bloemenzaden, om bijen aan meer voedsel te helpen. De wedstrijd gaat woensdag 22 april op de Nationale Zaaidag van start. Meld je nu aan en win biologische ijsjes voor je hele klas.

Wijzonol compenseert CO2 met klimaatbestendig bos in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

ZWOLLE - Natuur en landschap zijn continu in beweging. Soms door natuurlijke oorzaken, maar vaak als gevolg van menselijke activiteit. De laatste jaren hebben verzuring en klimaatverandering een grote impact op de natuur. Deze veranderingen gaan zo snel en rigoureus, dat verschillende soorten dreigen te verdwijnen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe zet daarom diverse beheermaatregelen in om de effecten van verzuring op heidevelden en zandgronden tegen te gaan. Onlangs is er dankzij Wijzonol Bouwverven in het Park een stuk ‘klimaatbestendig bos’ geplant.

Op afstand blijven wij in beweging