Wijzonol op pad met een missie tijdens de Happy Day

Tuesday, 28 May 2019

Een glimlach op het gezicht bij honderden vakschilders. Dat was het effect van de Wijzonol Happy Day 2019 op dinsdag 21 mei. Ruim 100 collega’s van Koninklijke Van Wijhe Verf en partners van de verfgroothandels doorkruisten heel Nederland. Ze verrasten meer dan 1000 schilders met duurzame cadeaus en een groene boodschap.

Met de Happy Day zet Wijzonol jaarlijks alle vakschilders in het zonnetje. Vijftig teams gingen door heel Nederland op zoek naar de vakman aan de kwast. Ze verrasten trotse eigenaren van schildersbedrijven en schilders op de steigers. Iedereen kreeg een mooie tas van natuurlijke materialen vol duurzame cadeaus: van biologische stroopwafels tot een herbruikbare waterfles.

Samenwerken aan duurzaamheid
Naast dat de schilders centraal staan tijdens de Happy Day, wil Wijzonol een extra boodschap overbrengen aan de gehele verfketen: het moet en kan duurzamer. Zo laat Wijzonol zien dat de LBH SDT Ultra Hoogglanslak voor buiten tot 12 jaar buitenduurzaam is en is gemaakt van biobased grondstoffen. Duurzaamheid staat bij veel verfproducenten nog niet op de agenda. Daarom is Wijzonol de Wij zijn NU campagne begonnen waar de Happy Day 2019 onderdeel van is. “Het is tijd dat de verfsector gaat samenwerken om de klimaatdoelen te behalen. Van leverancier tot schilder”, aldus Marlies van Wijhe, CEO van Koninklijke Van Wijhe Verf. Eén van de bezochte schildersbedrijven is HAM Schilders. Eigenaar Ronald Ham is het helemaal met de visie eens: “Onze klant is bewuster met het onderwerp bezig. Het is steeds vaker een vereiste om duurzame verf toe te passen. Goed om te zien dat Wijzonol haar verantwoordelijkheid neemt.”

De enthousiaste reacties van de schilders zorgden daadwerkelijk voor een onvergetelijke Happy Day. Foto’s van de dag zijn te vinden op de Wijzonol Facebookpagina. Meer informatie over de Wij zijn NU campagne vindt u op www.wijzijn.nu.

Meer nieuws

Koninklijke van Wijhe Verf wil in 2025 klimaatneutraal zijn

Koninklijke Van Wijhe Verf – producent van Wijzonol bouwverven - legt een ambitieus, duurzaam plan op tafel. Het bedrijf wil in 2025 al klimaatneutraal zijn. “Het gaat écht niet goed met het de biodiversiteit en de klimaatsverandering”, zegt CEO Marlies van Wijhe. “Er moet nú iets gebeuren.”

Koninklijke Van Wijhe Verf is ‘Best For The World 2019’

Verfemmers van 100% Post Consumer Recyclaat - Wijzonol De eerste verfemmer van 100% Post Consumer Recyclaat op de markt

De bedrijven Koninklijke Van Wijhe Verf, Dijkstra Plastics en Veolia Polymers hebben de handen ineengeslagen en komen met de eerste verfemmer, die gemaakt is van 100% Post Consumer Recyclaat (PCR). Daarmee zetten ze een belangrijke stap naar een volledig circulair systeem.

Verduurzaming met de Wijzonol Ultra Lakken CO2 uitstoot verfsector hoog, klimaatdoelen haalbaar. Wijzonol roept schilders en fabrikanten op om nu in actie te komen

De Nederlandse verfsector stoot jaarlijks evenveel CO2 uit als een stad ter grootte van Zwolle. Door bijvoorbeeld te werken met kwalitatief betere verf kan die uitstoot fors omlaag gebracht worden. Dat blijkt uit onderzoek van advies- en ingenieursorganisatie Arcadis, uitgevoerd in opdracht van Koninklijke Van Wijhe Verf. De verffabrikant streeft ernaar om zelf al in 2025 klimaatneutraal te zijn en roept de verfsector op om dat voorbeeld te volgen.

Girlsday 2019 Bij Koninklijke Van Wijhe Verf Girls Day bij Koninklijke Van Wijhe Verf

Koninklijke Van Wijhe Verf opent deuren voor meiden op Girlsday!

Dag van de Chemie bij Koninklijke Van Wijhe Verf Dag van de Chemie bij Koninklijke Van Wijhe Verf

Jonge gezinnen, oudere stellen en medewerkers die hun familie vol trots rondleidden. Ze waren er zaterdag allemaal tijdens de Dag van de Chemie op 6 oktober jongstleden bij Koninklijke Van Wijhe Verf in Zwolle. Voor de ongeveer duizend bezoekers waren rondleidingen, een informatiemarkt, foodstands en proefjes georganiseerd. Het familiebedrijf bestaat ruim 100 jaar en inmiddels staat de vierde generatie aan het roer.

Burgers’ Zoo met Wijzonol HONDERDEN SCHILDERS MET WIJZONOL NAAR KLEURRIJK BURGERS’ ZOO.

Honderden schilders en hun gezinsleden genoten zaterdag 14 april jongstleden van een gratis dagje Burgers’ Zoo met Wijzonol.

Zwolse vakman en verfwinkel vinden elkaar in de Assendorperstraat

Zwolse vakman en verfwinkel vinden elkaar in de Assendorperstraat

B Corp certificaat Eerste chemische bedrijf ter wereld met het B Corp certificaat: Koninklijke Van Wijhe Verf

Eerste chemische bedrijf ter wereld met het B Corp certificaat: Koninklijk Van Wijhe Verf

Wijzonol introduceert Verftechnisch advies app voor schilders

Vanaf 24 mei 2017 is er een unieke app beschikbaar waarmee de schilder zijn eigen professionele verftechnische adviezen voor particuliere opdrachtgevers kan samenstellen. De app is ontwikkeld door Wijzonol Bouwverven en is gekoppeld aan een grote database van te schilderen onderdelen en ondergronden, binnen- en buitenverven en bijbehorende werkwijzen.

Koninklijke Van Wijhe Verf fietst voor energie

Maandag 10 oktober hebben Marlies van Wijhe, Marijke van Wijhe en Dick van Wijhe, 2 generaties Koninklijke Van Wijhe Verf, de Groene Kikker Contest 2016 afgetrapt door te fietsen voor energie. Jaarlijks organiseert men een ‘duurzaamheidsevent’. Deze keer hebben meer dan 100 collega’s van Koninklijke Van Wijhe Verf dit goede voorbeeld gevolgd in deze jubileum-themaweek.

Fietsen voor energie!

Maandag 10 oktober hebben Marlies van Wijhe, Marijke van Wijhe en Dick van Wijhe (2 generaties Koninklijke Van Wijhe Verf) de Groene Kikker Contest 2016 afgetrapt door te fietsen voor energie. Voor elke gefietste kilometer wordt er een sponsorbedrag gedoneerd aan het Ronald Mc Donald Huis. In deze themaweek zullen meer dan 100 collega’s van Koninklijke Van Wijhe Verf fietsen voor energie.

De sterktste industrielak man van Nederland

"Jan Willem van Santbergen van de firma Wanco Doe-Het-Zelf in .... mag zichzelf "de Sterkste Industrielak man van Nederland" noemen. Hij zette een record tijd van ruim 5 minuten: 5:29 neer met het gestrekt vasthouden van 2 volle bussen Wijzonol Industrielak. Gefeliciteerd!"

Wie jarig is trakteert! Cadeau van een 100 jarige

Wie jarig is trakteert! Cadeau van een 100 jarige.

Winnaar wildcard Van Wijhe Verf voor de Nudge Leadership Challenge 2015 bekend.