Online Marketing Coördinator

Onze missie en jouw functie

Wij willen de beste en duurzaamste verf ter wereld maken. Om deze missie waar te kunnen maken, zijn wij op zoek naar een Online Marketing Coördinator. Met jouw kennis en ervaring help jij ons om onze merken (Wijzonol, Rebel Paints, Ralston en SolidLux) te versterken en nóg meer uit te bouwen. Dit doe je zowel voor de Nederlandse als de buitenlandse markten. Onze doelgroepen (consumenten, professionele schilders en grossiers) zijn zeer divers en het is belangrijk dat jij snapt hoe je deze doelgroepen het beste kunt aanspreken.

Waar we staan en de inhoud van jouw werk

De afgelopen jaren hebben wij grote stappen gezet in het formuleren van onze duurzaamheids- strategie. Daarnaast staat de digitale transformatie de komende jaren hoog op onze agenda. We kunnen dit niet alleen en daar hebben we jouw visie, kennis en inzet voor nodig! Jij bent namelijk de persoon die ons helpt met het creëren en structureren van content, het analyseren van websites, social media kanalen en ons bereik en conversies te vergroten. Jij hebt de marketing expertise en hands/on ervaring om onze digitale marketing middelen optimaal af te stemmen op de customer journey van de verschillende doelgroepen.

Jouw verantwoordelijkheden zijn onder andere het CMS beheer voor verschillende website in meerdere talen, het analyseren van content en het (mede) behalen van verschillende marketing doelstellingen. Dit laatste doe je onder andere door zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine advertising (SEA) en het aanleveren van content voor de websites en social media.

Je werkt actief aan de SEO en SEA van onze websites en zorgt ervoor dat de juiste content op de juiste plek en tijd wordt gepubliceerd. In jouw rol heb je veel contact met verschillende mensen binnen en buiten onze organisatie. Denk hierbij aan onze interne marketing afdeling, maar bijvoorbeeld ook met externe website- en appbouwers en webshops.

Je doet dit in een multidisciplinair team, waarbij je veel samenwerkt met je collega’s op de afdeling Marketing (10 personen). Je werkt nauw samen met de Communicatie Manager en de Brand Manager. Actieve bijdrage aan campagnes, van het meedenken in creatieve brainstorm voor aankomende campagne tot aan analyses van Google Ads campagnes met verbetervoorstellen is een belangrijk onderdeel van je werk. Wij waarderen het als jij een unieke bijdrage kunt leveren in jouw werk.

Onze ideale kandidaat

 • Is een SEM (SEO en SEA) liefhebber
 • Heeft gedegen kennis van Google Analytics (oa tagging en A/B testing) & Google tagmanager
 • Heeft ervaring met emailmarketing (marketing automation)
 • Heeft ervaring en kennis van social media marketing (Organic en Social Advertising) op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram
 • Is een ervaren gebruiker van verschillende CMS-systemen, data-analyseprogramma’s en Marketing Automation platforms
 • Spreekt en schrijft makkelijk in het Engels, een extra taal is een pré
 • Is minimaal 32 uur beschikbaar

Wij bieden

 • Een aantrekkelijk en marktconform salaris: €3.000-€ 4.200 per maand (op basis van een fulltime salaris)
 • 8% vakantietoeslag én 8% eindejaarsuitkering
 • Meer dan 35 dagen vakantie
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Ruimte voor creativiteit en initiatief
 • De ruimte om jouw stempel te drukken op de digitale strategie van onze organisatie
 • Personeelskorting op verf

Wie zijn wij

Ons bedrijf draagt al 4 generaties dezelfde naam. Door steeds te blijven vernieuwen zal die naam ook in de toekomst blijven bestaan. Wij zijn Koninklijke Van Wijhe Verf en zijn gevestigd in Zwolle. Als trots en onafhankelijk familiebedrijf met een rijke historie hebben wij ons in de loop van de jaren ontwikkeld van lokale verffabriek tot een nationaal en internationaal succesvolle organisatie op het gebied van verfsystemen en -toepassing. Deze koers wordt bepaald door een enorme passie voor eigenzinnige innovatie en eigentijdse duurzaamheid. Wij zijn één van de weinigen in onze branche die B Corp gecertificeerd zijn. Daarnaast hebben wij ons als organisatie gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Er zijn 17 verschillende doelen, zoals ongelijkheid verminderen, goede gezondheid en welzijn, maar ook gender gelijkheid en verantwoorde consumptie en productie. Wij willen hier graag als organisatie een bijdrage aan leveren en zoeken mensen die dit ook belangrijk vinden.

Bij Koninklijke Van Wijhe Verf zijn de mensen betrokken en zijn de lijnen kort. Met grote merken als Wijzonol, Rebel Paints en Ralston leveren wij via professionele en retailkanalen aan professionele schilders en kwaliteitsbewuste consumenten.

Wil je meer weten? Kan jij na het lezen van de vacature niet wachten om jouw talent, kennis en ervaring in te zetten voor de diverse merken én het familiebedrijf? Solliciteer direct via de e-mail aan Mireille van Deutekom, HR Manager: mvandeutekom@vanwijheverf.com! Graag voor dinsdag 20 oktober 2020. Eerst nog meer weten? Bel of app Monique Duits, Communicatie, op 06 22977322.

De eerste gesprekken zullen via Microsoft Teams plaatsvinden in de week van 26 oktober. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.