fbpx

Marketing Content & Communicatie Coördinator

Als trots en onafhankelijk oer-Hollands familiebedrijf heeft Koninklijke van Wijhe Verf zich de laatste eeuw ontwikkeld van lokale verffabrikant, tot een succesvolle (inter)nationale organisatie op het gebied van verfsystemen en -toepassingen. Een fantastisch verhaal van hoe een verfproducent uit Zwolle inmiddels de markt verblijdt en inspireert door onderscheidend te zijn met een duurzaam, kleurrijk en innovatief productportfolio met merken als Wijzonol, Ralston, Rebel Paints en SolidLux. Wij zoeken een contentspecialist die ons helpt dat prachtige verhaal uit te dragen richting de verschillende doelgroepen. Dit door gerichte content te verzamelen en te creëren en deze te verspreiden op de juiste plek, op het juiste moment!

Jouw rol als Marketing Content & Communicatie Coördinator

De afgelopen jaren hebben wij grote stappen gezet in het formuleren van onze duurzaamheidsstrategie. Digitale communicatie staat de komende jaren hoog op onze agenda. We kunnen dit niet alleen en daar hebben we jouw visie, creativiteit, kennis en inzet voor nodig! Jij bent namelijk de persoon die ons helpt met het schrijven en plaatsen van content op websites en (social) media kanalen. Tevens maak je op basis van briefings creatieve uitingen voor de campagnes, die aansluiten bij de huisstijl en aanspreken bij de verschillende doelgroepen.

In de rol als Marketing Content & Communicatie Coördinator heb je veel contact met verschillende mensen binnen en buiten onze organisatie. Denk hierbij aan onze interne marketing afdeling, maar bijvoorbeeld ook met voorlichting, product management en externe partijen (pers, audiovisueel, reclame- en vertaalbureau). Je doet dit in een multidisciplinair team, waarbij je veel samenwerkt met je collega’s op de afdeling Marketing (10 personen). Je werkt nauw samen met de Communicatie Manager en Brand Manager.

In het Communicatieteam breng je samen met onze creatieve designer en online marketing coördinator de merken naar een hoger duurzaam niveau. We verwachten een proactieve, creatieve inbreng bij het bedenken van onze campagnes, input tijdens onze creatieve brainstorm sessies voor nieuwe marketingkansen tot aan verbetervoorstellen van content en communicatie mogelijkheden.

Wat vragen we van jou?

 

 • Je kunt je inleven, hebt de marketing expertise en hands-on ervaring om onze doelgroepen te raken en de communicatie optimaal af te stemmen op de customer journey.
 • Je draagt op een creatieve manier bij aan de groei van onze merken en campagnes. De focus komt voornamelijk te liggen op het tekstuele gedeelte binnen onze (online en offline) marketing strategie. Jij wordt verantwoordelijk voor  tekst en  beeld van al onze uitingen.
 • Jouw verantwoordelijkheden zijn onder andere het content management. Het aanleveren van content voor verschillende websites in meerdere talen en het redigeren van teksten voor de SEO optimalisatie. Ook social media marketing voor de diverse merken is een groot onderdeel van de functie waarbij je een content kitchen coördineert en het bereik en conversie wilt blijven verhogen.
 • Daarnaast schrijf en publiceer je persberichten, nieuwsbrieven, coördineer je blogs, video’s en andere vormen van mediacommunicatie.

Welke competenties en ervaring breng je mee?

 

 • Een afgeronde HBO opleiding in richting van Marketing/Communicatie
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Je bent een creatieve content liefhebber
 • Je vindt het een uitdaging om steeds weer nieuwe teksten te bedenken en te schrijven.
 • Je hebt ervaring en kennis van social media marketing op Facebook, Instagram en Twitter (Hootsuite)
 • Je hebt kennis van CRM en PR-systemen (Meltwater)
 • Je hebt ervaring met nieuwsbrieven schrijven en e-mailmarketing (Spotler)
 • Je bent een ervaren gebruiker van verschillende CMS-systemen zoals WordPress
 • Je spreekt en schrijft makkelijk in het Nederlands, Engels en een extra taal is een pré

Wat bieden wij jou?

 • Een aantrekkelijk en marktconform salaris: € 2.600 – € 3.600 per maand (bruto) op basis van fulltime
 • 8% vakantietoeslag én 8% eindejaarsuitkering
 • 29 vakantiedagen en 11,5 adv-dagen
 • Toegang tot online leerplatform van Goodhabitz (ontwikkeling)
 • Ruimte voor creativiteit en initiatief in een duurzame marketing strategie
 • Hybride werkomgeving en alles wat je daarvoor nodig hebt
 • Personeelskorting op verf

Wie zijn wij?

Wij zijn Koninklijke Van Wijhe Verf, gevestigd in Zwolle. Ons bedrijf draagt al 4 generaties dezelfde naam. Door steeds te blijven vernieuwen zal die naam ook in de toekomst blijven bestaan. In een branche die wordt gedomineerd door (inter)nationale chemische concerns vaart Koninklijke Van Wijhe Verf als zelfstandig en onafhankelijk Nederlands familiebedrijf zijn eigen succesvolle koers. Deze koers wordt bepaald door een enorme passie voor eigenzinnige innovatie en eigentijdse duurzaamheid, wij zijn één van de weinigen in onze branche die B Corp gecertificeerd zijn. B Corporations zijn koplopers op het gebied van sociaal en duurzaam ondernemen met échte maatschappelijke impact. Met merken als Wijzonol, Rebel Paints en Ralston leveren wij via professionele en retailkanalen aan professionele schilders en kwaliteitsbewuste consumenten.

Wil je meer weten?

Kan jij na het lezen van de vacature niet wachten om jouw kennis, ervaring en talent in te zetten voor ons familiebedrijf? Solliciteer direct via de e-mail: personeelszaken@vanwijheverf.com met een recente cv en een korte motivatie. Eerst nog meer weten? Dan kan je ook bellen met Monique Duits (Communicatie Manager), op tel. 06 – 22977322.

Meer vacatures

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Marketing Content & Communicatie Coördinator

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.