Utrechts Rijksmonument van allure opgefrist met OER lijnolieverf

Project Visschersteeg 13, Utrecht
Jaar van uitvoering 2014
Schilder Ecologisch Schildersbedrijf Rob van Ede

Ecologisch Schildersbedrijf Rob van Ede uit Wijk bij Duurstede neemt een bijzonder Rijksmonument uit de Utrechtse binnenstad onder handen met OER lijnolieverf. Visschersteeg 13 dateert uit de middeleeuwen en is van groot bouwhistorisch belang geweest in de ontwikkeling van de omgeving van de Springweg.

Na het zien van de recent geïntroduceerde OER lijnolieverf bij Van Wijk Verf werd de nieuwsgierigheid van schilder Marcel Pince van der Aa aangewakkerd. Na een informatief gesprek met Wijzonol Accountmanager Danny Rijken is besloten om de lijnolieverf uitgebreid te gaan uitproberen. Met ruim 30 jaar ervaring met het werken met lijnolieverven is het Schildersbedrijf met recht een pionier in het werken met verf op basis van natuurlijke grondstoffen. Marcel Pince van der Aa: “Werken met lijnolieverf vraagt om een goede planning. Een tip: hou buienradar bij de hand, bij twijfel over regen kun je beter wachten.” De eerste ervaringen met OER lijnolieverf zijn erg positief “verwerkt heerlijk” en er zullen meer projecten volgen.

Het Schildersbedrijf heeft niet voor niets ecologisch voor haar naam staan. De vakschilders onderscheiden zich door het werken met natuurvriendelijke materialen, zoals lijnolieverf, kookverf, leemverf en kalkverf. Het resultaat doet niet onder voor een project waar met synthetische verven wordt gewerkt. Het schildersbedrijf werkt veel voor gemeenten, architecten en bewuste particulieren. Behalve allround schilderwerk kun je ook terecht voor het specialistische werk, zoals restauratie, sluierwerk en hout- en marmer imitatietechnieken. De vraag naar schilderwerk met natuurlijke verven groeit met het duurzaamheidbesef. Dit heeft geleid tot prachtige schilderprojecten, zelfs tot Frankrijk aan toe.

Met de uitvoering van het schilderwerk aan de Visschersteeg heeft het bedrijf een prachtproject in handen. Het werk-woonhuis bestaat uit een voor- en achterhuis met twee bouwlagen en een kap. De gepleisterde voorgevel heeft niet meer de oorspronkelijke indeling. Dit is een gevolg van de splitsing in twee of meer woningen. De vensters in de voorgevel zijn 19e eeuws. Het gebied rond de Springweg had van oorsprong een voornaam karakter. Tegenwoordig behoort de Visscherssteeg 13 nog steeds tot dit tijdperk van allure.

Meer over Ecologisch Schildersbedrijf Rob van Ede

Meer informatie over OER lijnolieverf

Meer informatie over OER producten