fbpx

Open Monumentendag 2023

Vrijdag 8 september is de Landelijke opening van Open Monumentendag. Wijzonol is trotse hoofdsponsor van alweer de 37e editie. 

Wijzonol, de partner voor monumentaal onderhoud

In een wereld die voortdurend verandert, vernieuwt en moderniseert, blijft het behoud van ons cultureel erfgoed en monumenten van onschatbare waarde. Door zorgvuldig onderhoud kunnen we de verhalen van onze voorouders doorgeven aan toekomstige generaties. 

Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan duurzaam behoud voor de toekomstige generaties. Daarom zetten we ons in voor monumentaal onderhoud. Monumentaal schilderwerk is een vak apart. Als verffabrikant delen we onze kennis met ERM-gecertificeerde vakschilders en gerenommeerde aannemersbedrijven. Zo delen we kennis en expertise met elkaar om  gezamenlijk verantwoord en duurzaam onderhoud te realiseren. 

Monumentale projecten

Ieder project is uniek. Bekijk hier verschillende schilderprojecten waarbij Wijzonol verf is toegepast. 

Advies voor de Vakschilder

Monumentaal schilderwerk, URL 4009

Schilderwerk is vakmanschap. Ontdek in de Wijzonol kennisbank, tips en adviezen voor Vakschilder.  

Landelijke opening Open Monumentendag Zwolle

Op vrijdag 8 september vindt om 20.00 de Landelijke Opening van Open Monumentendag 2023 plaats in de binnenstad van Zwolle. Tijdens de opening zijn verschillende activiteiten georganiseerd.

Je kunt Wijzonol vinden op de maakmarkt bij de kraam van Historische Muurreclames Zwolle. Ook is Wijzonol in diverse vormen aanwezig op verschillende monumentale locaties tijdens de Monumententour. Bekijk alle activiteiten tijdens de opening op de website van Open Monumentendag.

Bezoek een van de ruim 5.000 deelnemende monumenten in Nederland

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 september 2023 openen ruim 5.000 monumenten in Nederland haar deuren. Ontdek op de pagina van Open Monumentendag welke monumenten meedoen. 

Bekijk alle deelnemende monumenten

Monumentaal schilderwerk - Bescherm, verfraai en verduurzaam met Wijzonol

Schilderwerk is vakmanschap. Elk project is uniek en voor Rijksmonumenten gelden specifieke richtlijnen waaraan gehouden dient te worden. Als verffabrikant nemen we ook de rol als kennispartner aan. Samen met ERM-gecertificeerde vakschilders, gerenommeerde aannemersbedrijven en belanghebbenden, streven we naar verantwoord en duurzaam onderhoud.

Hiervoor hebben we een buitengewoon duurzame buitenlak ontwikkeld die tot wel twaalf jaar mee gaat. De Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak en grondlak geven een uitstekend resultaat en gaat tot wel 20% langer mee dan andere buitenlakken. 

Monumentale kleuren

Met Wijzonol lakken beschermen we op een duurzame manier wat waardevol is en maken we de wereld een beetje mooier en kleurrijker. Alle populaire monumentenkleuren zoals Grachtengroen, Geldersblauw (9236), Mergelwit (9138) vind je terug in onze kleurendatabank. Maar ook een kleur die je niet direct herkend vinden onze adviseurs. Door jarenlange expertise en gebruik te maken van de juiste tools. We zijn niet voor niks “de beste kleurmakers van Nederland” Mocht je zoeken naar meer buitenkleuren met mooie combinaties kijk dan op de MostLovedTwelve – Buitenkleuren.

Rijke historie met moderne innovaties

Wijzonol is  onderdeel van Koninklijke van Wijhe verf. Een oer-Hollands familiebedrijf met als eerste chemisch bedrijf ter wereld een B-corp certificaat. Al generaties lang worden innovaties gezocht om steeds duurzamer het monumentaal vastgoed te beschermen. Talloze projecten staan in de Wijzonol. Zie de gallerij hieronder voor een impressie of ga naar de projectenpagina voor een compleet overzicht. 

Ook geïnteresseerd in professioneel historisch schilderwerk advies volgens URL 4009?

Ben je op zoek naar professioneel advies voor historisch schilderwerk? We leggen je graag meer uit over onze werkwijze, verfsystemen en toepassingen. Al onze adviezen zijn gebaseerd op de uitvoeringsrichtlijn historisch schilderwerk (URL4009) Elk monument is uniek en verdient de juiste aanpak. 

Laat je adviseren en kom in contact met een van onze monumentaal onderhoud experts. 

Bel of mail voor een vrijblijvend advies.

T. 038 – 429 11 00
E. info@wijzonol.com

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Download de Wijzonol Advies app

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.