fbpx

Duurzaamheid

Wij zijn NU.

Om ons land door te geven aan volgende generaties, moeten we NU aan de slag. Wijzonol doet dat vol overtuiging en met open blik. Dat zit hem niet alleen in het gebruik van biobased grondstoffen, een lage CO2 uitstoot en een lange buitenduurzaamheid. Ook op het gebied van bedrijfsvoering, proces en transport houden we rekening met mens en milieu. Bekijk hieronder hoe we hier dagelijks invulling aan geven. En kom erachter waarom wij als eerste chemiebedrijf ter wereld een B Corp zijn.

Wijzonol AQUA Hechtprimer

AQUA BIOseries van Wijzonol

De start van een nieuwe generatie BIOseries lakken start met de AQUA Hechtprimer BIO. De beste duurzame verf. Met meer dan 3 keer zoveel biobased grondstoffen is het een grote stap vooruit in duurzame innovatie. De Wijzonol AQUA Hechtprimer BIO is weer hét bewijs dat topkwaliteit en duurzaamheid samengaan.

Actie Wijzonol AQUA Hechtprimer BIO
Wijzonol Bioseries - duurzame verf

BIOseries van Wijzonol

Topkwaliteit muurverven met een uniek hoog percentage aan biobased grondstoffen. Wijzonol heeft een innovatieve bindmiddeltechnologie ontwikkeld op basis van rest- en zijstromen van plantaardige oliën.  Samen voor een nog duurzamer strak eindresultaat. 

Klimaatbestendig Wijzonolbos

Klimaatbestendig Wijzonolbos

 Toenemende verzuring en klimaatverandering hebben een grote impact op onze natuur. Wij willen ervoor zorgen dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van een mooi en duurzaam bos. Daarom gaan wij op De Hoge Veluwe 3 ha dode fijnsparren herbeplanten met klimaatbestendige bomen.

B Corp

Wij zijn het eerste chemische bedrijf ter wereld dat zich ‘Benefit Corporation’ mag noemen, ook wel B Corp. Dit is een label voor bedrijven die winst maken, maar zich toch vrijwillig inzetten voor een betere wereld. Ze voldoen aan strikte normen voor sociale en milieuprestaties, verantwoordingsplicht en transparantie. Zeg maar wat fair-trade is voor koffie.

Product

Wij kopen biobased grondstoffen in voor onze verf, meten de voetprint van al onze producten, werken continu aan het verbeteren van de buitenduurzaamheid, hebben inzicht in de levensduur van verfsystemen en daarbij houden we ons bezig met het verduurzamen van onze verpakkingen. Al met al proberen we zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. 

Logistiek

Wij kiezen bewust voor innovatieve en duurzame leveranciers die verder kijken dan financieel gewin, maken gebruik van pendelfietsen tussen onze locaties en maken we gebruik van fietskoeriers

Bedrijfsvoering

Onze aarde zit vol energie. Met een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie kunnen we het gebouw koeler maken en verwarmen. Daarbij maken we gebruik van LED verlichting en groene stroom. 

Proces

Continu kijken we naar hergebruik, recycling en regeneratie van afval. We maken gebruik van een PIG systeem, zodat we meer verf hebben en minder vervuiling én hergebruiken we spoelwater. Dit spoelwater komt  vrij en reinigen wij we dankzij flocculatie. Hierdoor blijft er schoon spoelwater over.

Partners & keurmerken

Van Wijhe verf heeft de ISO 14001 en ISO 9001 certificaten behaald. Dit is de ISO-certificatie voor kwaliteit en milieu en voldoen we aan de in Breeam gehanteerde HEA 9 criteria-eis. Onze producten kunnen daardoor ingezet worden bij duurzame bouw en beheer van gebouwen.

Manifest

Open nu je blik voor 2050

Er zijn meer dan 10 miljoen gebouwen in ons land. In 2050 moeten die allemaal duurzaam zijn. Dat is geen ambitieus doel, maar een absolute noodzaak.

NU aan de slag!

Om ons land door te geven aan volgende generaties, moeten we nu aan de slag. Wijzonol doet dat vol overtuiging en met open blik.

Want hoe ons land er in 2050 uitziet, weten we nog niet precies. Maar wat we wél weten, is dat we NU aan de slag moeten.

En daarom roepen wij de Nederlandse verfsector op om:

nu mee te werken aan circulair bouwen;

nu te gaan voor duurzame bescherming van vastgoed;

en nu volledig in te zetten op het duurzaam ontwikkelen van verf.

Wij zijn NU begonnen

10 miljoen gebouwen verduurzamen. Dat is de klus waarvoor we staan. Samen gaan we die klaren. En je kunt nu al aan de slag.

Want wij ontwikkelen en produceren al jaren op duurzame wijze de hoogste kwaliteit verf.

Open je blik voor 2050. Open je blik Wijzonol!

WIJZONOL

Verf voor de volgende generaties

CO2 uitstoot verfsector hoog, klimaatdoelen haalbaar

Wijzonol roept schilders en fabrikanten op om nu in actie te komen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.