fbpx

Muurverf Top 5 – De favoriete muurverf van de schilder

Muurverf aanbrengen. Een bijna dagelijkse klus voor jou als schilder. En als schilder wil je natuurlijk het beste voor je klanten. Een product waarop je kunt vertrouwen. Maar zelf wil je ook werken met een product dat lekker verwerkt en een mooi eindresultaat geeft. Want zo kun je je vakmanschap tonen.
Daarom is Wijzonol hét merk voor je verfklus.  Met Wijzonol Verf weet je namelijk dat je verf met een goede dekking en van Nederlandse bodem gebruikt. Kies je voor Wijzonol dan weet je ook zeker dat de kleur die je samen met je klant uitzoekt ook echt de kleur is die de klant krijgt.

Muur schilderen met Wijzonol. Welke muurverf is de beste?

Wijzonol heeft voor iedere klus een geschikte verf. Kies je voor een afwasbare verf of liever voor een schrobvaste verf? Maar wil jij dat de verf bestand tegen is? Als schilder wil je natuurlijk liever een schrobklasse 1 verf dan een schrobklasse 3. Of gebruik je voor deze klus liever klasse 2? Speciaal voor jou als schilder hebben we de meest gebruikte muurverven door de schilder voor je in kaart gebracht.

Duizelingwekkende kortingen Wijzonol Wijzotex Extramat BIOseries

1. Wijzotex Extra Mat BIOBased – Duurzame extra matte, oplosmiddelvrije, schrobvaste en aanzetvrije muurverf. Ideaal voor in een huis waarin geleefd wordt. Deze verf is goed bestand tegen vlekken. Deze dekkende latex is voor binnen en uitstekend reinigbaar.

 • Baan- en aanzetvrij
 • Goede dekkracht
 • Schrobvastheidklasse 1

Wzijzotex mat S1 10L

2. Wijzotex Mat S1 – Deze nieuwe muurverf is nog beter te verwerken dan je van Wijzonol verf gewend bent en daarom nu al favoriet! De Wijzotex Mat S1 is een matte, oplosmiddelvrije muurverf. Deze muurverf is goed bestand tegen een vlek en daarnaast eenvoudig afwasbaar en te reinigen. Gebruik zoals je gewend bent op nieuwe ondergronden een voorstrijk voor het beste eindresultaat.

 • Goede dekkracht
 • Makkelijk te verwerken
 • Schrobvastheidklasse 1

3. Wijzonol Spacklatex – Duurzame, volledig matte, afwasbare muurverf met een lange open tijd. Als je gaat verven met deze muurverf zul je merken dat de open tijd perfect is voor open ondergronden zoals spack. Deze muurverf is prima afwasbaar indien nodig.

 • Volledig matte muurverf
 • Makkelijk te verwerken
 • Aanzetvrij

4. Wijzotex Schimmelbestendig – Zijdeglanzende, schimmelbestendige en oplosmiddelvrije muurverf die het (leef) milieu niet negatief beïnvloed. De actieve stoffen spoelen niet uit.

 • Goede dekkracht
 • Ongevoelig voor schimmels
 • Schrobklasse 1

 

5. Wijzotex Extra Reinigbaar – Matte, extra goed reinigbare, oplosmiddelarme en waterverdunbare muurverf. Makkelijk te reinigen zonder cleaner gecombineerd met een hoge schrobvastheid.

 • Geen cleaner nodig om vlekken zoals etensresten te verwijderen
 • Goede dekkracht en uitstekend schoon te maken
 • Schrobklasse 1

Beste schrobvaste muurverf

Zoals je wellicht weet is muurverf (latex) onderverdeeld in schrobklasse 3, schrobklasse 2 en hebben de best reinigbare muurverven schrobklasse 1. Als schilder zul je niet de voorkeur hebben voor klasse 3, maar veel gebruik maken van verf die in de categorie schrobklasse 2 en schrobklasse 1 vallen. Je wilt immers een muurverf kopen die goed dekt, lekker verwerkt en goed bestand is tegen een vlek of het afwassen van de verflaag.

De beste schrobvaste muurverf zijn dus muurverven met schrobvastheidklasse 1.

Bij Wijzonol Verf heb je dan verschillende keuzes. Zo is er onder andere de Wijzotex Extra Mat BIOBased maar ook de Wijzotex Mat S1 die goed bestand is tegen vlekken op de muur in bijvoorbeeld de keuken.

Deze schrobvaste muurverven zijn beide volop getest volgens DIN EN en hebben hierbij de schrobvastheid in schrobklasse 1 behaald. Hierdoor is vastgelegd dat deze muurverf goed reinigbaar is. Beide Wijzotex Muurverven vallen in de categorie zeer goed reinigbare muurverf klasse 1. Zoals bij alle geteste muurverven wordt de schrobvastheid behaald na 28 dagen droging.

Schrobvaste muurverf kleuren

Zoals je wellicht weet hebben we bij Wijzonol de beste kleurmakers van Nederland. Dat wil niet alleen zeggen dat we de meeste kleuren kunnen mengen in de verf van jouw keuze maar ook dat onze kleur zijn kleur behoudt en gemaakt wordt met de beste kleurpasta’s. Hierdoor behouden Wijzonol verven beter hun kleur en zal de verflaag sneller goed dekkend zijn. Kun je de juiste kleur niet vinden? Of heb je een ander vraag over kleur? Neem dan contact op met één van deze kleurmakers.

Tijd is verf

Als schilder wil je kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de producten waarmee je werkt. Uiteraard wil je ook lekker vooruit. Daarom is Wijzonol Muurverf zoals de Wijzotex ontzettend gebruiksvriendelijk.
Als schilder kijk je ook graag vooruit en hecht je waarde aan duurzame producten die minder belastend zijn. Wijzonol werkt dagelijks aan innovaties die bijdragen aan een schoner milieu én voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. Op die manier kleuren we samen de wereld en werk jij dagelijks met plezier met de mooiste kleuren en de beste producten.

Schrobvaste muurverf 9010

9010, de echte schilder heeft aan deze vier cijfers genoeg om zijn favoriete wit uit te leggen. 9010 = ral 9010, die uitleg heb jij natuurlijk niet meer nodig. Door 9010 te laten mengen in Wijzotex Mat S1 of Wijzotex Extra Mat wit jij dat muurtje in een handomdraai in 9010 en heeft de klant een muur die mooi wit blijft zonder vlekken. Want door te kiezen voor schrobvaste muurverf met schrobklasse 1 van Wijzonol blijft wit mooi wit. Klant blij, jij blij.

Welke verf voor welke muur?

Als schilder weet je natuurlijk precies welke muurverf je waar moet gebruiken. Toch zetten we onze dekkende muurvervf nog even op een rijtje zodat je in één oogopslag ziet welke muurverf je waar het beste kunt gebruiken. Bij alle Wijzonol producten is een bijpassende voorstrijk of primer beschikbaar en kun je perfect de woonkamer, kinderkamer of keuken van de juiste muurverf voorzien. Kies je een reinigbare muurverf of ga je voor schrobvast?

 1. Wijzotex Extra Mat BIOBased

  De perfecte extra matte muurverf voor binnen die je inzet op muren met kleine oneffenheden en daar waar de klant graag de muren goed wil kunnen reinigen. Denk hierbij aan de keuken, gang of woonkamer. Deze afwasbare muurverf heeft een uitstekende dekking, is aanzetvrij en valt in klasse 1 qua schrobvaste muurverf.

 1. Wijzotex Mat S1

  Je vertrouwde Wijzotex Mat maar dan in een nieuwe, extra schrobvaste en afwasbare variant. Deze muurverf voor binnen is ontzettend gemakkelijk aan te brengen op muren en plafonds. De prima dekkracht zorgt ervoor dat je snel een strak eindresultaat hebt. Met de Wijzotex S1 hebben vlekken geen kans. De S1 is bestand tegen vlekken en vuil. Dé perfecte muurverf voor de muur in de gang, woonkamer of kinderkamer die veel te verduren heeft.

 2. Wijzonol Spacklatex

  Ook dat ‘lastige’ spack plafond wil je streeploos afleveren. Daarom kies je hiervoor de Wijzonol Spacklatex.  Perfecte dekking, extra lange open tijd. Zo kun je streeploos dat plafond schilderen. Op zuigende ondergronden zoals beton, stucwerk en gipsplaat kun je deze spacklatex ook aanbrengen.

 3. Wijzotex Schimmelbestendig

  Op vochtige plekken zoals de kelder of badkamer gebruik je het beste een schrobvaste muurverf die regelmatig gereinigd kan worden. Deze schimmelbestendige muurverf is ook zeer geschikt voor het afwerken van glasweefsel op wanden e.d. in kantoren, hotels, zieken- en verzorgingshuizen, scholen e.d.

 4. Wijzotex Extra Reinigbaar

  Deze muurverf is uitstekend schoon te maken en ontzettend goed reinigbaar. Met de Wijzonol Wijzotex Extra Reinigbare muurverf verwijder je eenvoudig met een doek, zonder extra cleaner, een vlek of etensresten zoals wijn, pastasaus, koffie en andere moeilijk verwijderbare vlekken in o.a. de keuken. Deze afwasbare muurverf is getest op schrobvastheid en heeft schrobklasse 1. Deze latex is daardoor uiterst schrobvast en eenvoudig te reinigen.

Schrobvaste muurverf kopen

Bij Wijzonol vind je altijd de verf die je zoekt. In de kleur die je nodig hebt. Ga naar een Wijzonol Verkooppunt voor de vakman bij jou in de buurt en ontdek alle mogelijkheden. Ook kun je hier terecht voor een goed en eerlijk verfadvies. Onze ervaren verfexperts helpen je graag!

 

Meer blogartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Muurverf Top 5 – De favoriete muurverf van de schilder

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.