fbpx

Proces

PIG systeem

In de fabriek stroomt de verf vanaf de voorraadtanks naar de afvulmachines door een leidingsysteem. Met een rubberen of foam bal (PIG systeem) wordt de verf die achterblijft verwijderd en de leiding gereinigd. Dit levert meer verf op en minder vervuiling in de leidingen.

afvalscheiding

Continu kijken we naar hergebruik, recycling en regeneratie van afval. Stalen vaten worden gerecycled, oud papier en karton gaat terug naar de papierindustrie en met verf vervuilde blikken gaan gereinigd en versnipperd terug naar de staalindustrie. Alleen als er geen andere bestemming mogelijk is verbranden we afval, waarbij dan wel weer energie wordt opgewekt.

hergebruik van spoelwater

Jaarlijk komt een grote hoeveelheid spoelwater vrij. Dit ontstaat door het reinigen van leidingen, uitvulmachines en containers waar verf in is opgeslagen. Dit spoelwater reinigen we dankzij flocculatie. Dit houdt in dat verfbestanddelen zich scheiden van het water. Hierdoor blijft er schoon spoelwater over dat we hergebruiken.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Proces

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.