fbpx

Christine Boland

Trendanalist

“JARDIN MAJORELLE”

JARDIN MAJORELLE MARRAKECH

De tuinen van Yves St Laurent zijn een absolute highlight bij een bezoek aan Marrakech. De uitbundige kleurenpracht in combinatie met planten en succulenten uit de gehele wereld vormen een mooi decor voor inspiratie. De schaduwen op de felgekleurde blauwe muren, de knalgele bloempotten en het heldere licht zijn het uitgangpunt van deze colour mood. Helder blauw, knalgeel en wit om de contrasten nog aan te scherpen. Interessant als accent zijn de kleuren van planten met aubergine bladeren. In mode wordt dit een populaire kleurcombinatie voor zomer 15. Grappig om te zien hoe, na een periode, bijna een decennium van blauwen, nu geel opkomt als nieuw gevoel. Vooralsnog resulteert dat in een grote aandacht voor alle soorten groen, de mengkleur van gelen en blauwen (zie het moodboard momentum of Greens).

Om deze kleuren goed te gebruiken gaat het om de juiste dosering van kleur. Een mooi voorbeeld is de foto links. Een knalblauwe muur met kleine accenten in fel geel (bloempot, vazen, kussens of andere woonaccessoires) kan genoeg zijn. Wit is echt een accent, maar een wit plafond draagt ook bij aan de helderheid. ook kan een dessin zoals rechts op de caollage de kleuren met elkaar verbinden. Uiteindelijk hangt het natuurlijk af van de ruimte (binnen of buiten) en de lichtinval of deze colourmood toepasselijk is, maar het is in alle gevallen: vrolijk, zomers en optimistisch.

BE INSPIRED, CHRISTINE BOLAND

Meer kleurinspiratie

Kleurtrend
Kleurtrend
Kleurtrend

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Jardin Marjorelle

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.