fbpx

De circulaire oplossing voor lege verfemmers

De week van de circulaire economie

Deze week is het dé week van de circulaire economie. In een circulaire economie worden grondstoffen niet uitgeput, maar juist opnieuw ingezet voor productie en hergebruik. Wijzonol, onderdeel van Koninklijke Van Wijhe Verf, draagt daar graag aan bij. In samenwerking met FIRE-OFF, willen wij ervoor zorgen dat na gebruik emmers niet in de verbrandingsovens terecht komen. Dit om de uitstoot van grote hoeveelheden CO2 uitstoot en andere giftige stoffen te verminderen.

Duurzaamheid, dat kunnen we alleen samen!

Wij gaan samen met Dijkstra Plastics en FIRE-OFF voor duurzaam. Stop met het weggooien van jouw gebruikte emmers, lever ze in bij Ă©Ă©n van onze retourstations bij Mooij Verf. Zo bespaar jij kosten op jouw afvalstroom, besparen we samen CO2 uitstoot en bieden we samen jouw emmers 100% garantie op een nieuw leven.

Hoe kan ik meehelpen een verschil te maken? Recycle teken met een 5

Het is heel simpel. Heb je als schilder lege verfemmers? Deze kan je vanaf nu inleveren bij een van de Wijzonol retourstations. Op dit moment zijn op verschillende vestigingen van Mooij Verf, retourstations geplaatst, namelijk; Mooij Verf Zwolle, Mooij Verf Nieuwerkerk aan den Ijssel en Mooij Verf Amsterdam. Check eerst de onderkant van de verpakking voor het recycleteken met een 5 erin. Dit betekent dat ze van recyclebaar polypropleen (PP) zijn. Zorg ervoor dat deze schraapleeg zijn. Dijkstra Plastics en FIRE-OFF zorgen voor de rest.

Wat gebeurt er met mijn ingeleverde emmers?

FIRE-OFF haalt de door jouw geleverde emmers op van de Wijzonol retourstations. Daarna worden de emmers gespoeld, geshredderd, gewassen en verwerkt tot grondstofkorrels van 100% gerecycled materiaal. Deze korrels, ook wel granulaat genoemd, worden geleverd aan Dijkstra Plastics. Dijkstra Plastics verwarmt het granulaat en spuitgiet er nieuwe emmers van. De emmers, gemaakt van 100% gerecycled kunststof, worden door Dijkstra Plastics weer terug geleverd aan Wijzonol. Deze afgeleverde emmers worden, net als gewoonlijk, weer afgevuld en geleverd aan de eindgebruiker. “Zo maken we samen van een gebruikte emmer een korrel, en van een korrel een nieuwe emmer.” – FIRE-OFF

Wijzonol, onderdeel van KVWV start een samenwerking met Fire Off en Dijkstra Plastics waarmee gebruikte verfemmers circulair ingezet worden.

 

Ben je als grossier, aannemer of grootverbruiker ook benieuwd hoe je je kunt aanmelden als Wijzonol retourstation? Stuur een bericht naar info@wijzonol.nl

Meer weten over Fire-Off? Lees meer op de website. 

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.