fbpx

Doe mee met de Wijzonol Bloemen Zaaiwedstrijd voor Zwolse basisschoolleerlingen

Wijzonol organiseert de ‘Wijzonol Bloemen Zaaiwedstrijd voor Blije Bijen’. Voor de wedstrijd zoekt Wijzonol enthousiaste Zwolse basisschoolleerlingen die mee willen helpen met het zaaien van miljoenen biologische bloemenzaden, om bijen aan meer voedsel te helpen. De wedstrijd gaat woensdag 22 april op de Nationale Zaaidag van start. Meld je nu aan en win biologische ijsjes voor je hele klas.

Bij Wijzonol vinden we het belangrijk om onze mooie natuur en de biodiversiteit te behouden voor volgende generaties. Daar kunnen we samen iets aan doen. Samen met onze jongste generatie, de kinderen, willen wij het verschil gaan maken. Daarom organiseert Wijzonol in deze tijd waarin wij meer afstand van elkaar moeten houden deze leuke zaai activiteit voor Zwolse kinderen, die ze zelf of samen met hun ouders in hun eigen tuin kunnen doen.

Zaaien van bloemen helpt bijen direct

Bijen hebben het moeilijk, terwijl ze onmisbaar zijn voor een gezonde natuur. Het zaaien van bloemen zorgt voor voedsel voor bijen, zodat zij beter kunnen overleven. Door het helpen van bijen, zorg je voor het in stand houden van een goede ‘biodiversiteit’. Dit is de variatie in alle verschillende planten en dieren op aarde. Een goede biodiversiteit zorgt voor een gezonde natuur die in evenwicht is. Daarom ondersteunt Wijzonol de actie van ‘The Pollinators’ waarbij in heel Nederland zoveel mogelijk bloemenzaden worden gezaaid op de Nationale Zaaidag van 22 april.

Leren hoe belangrijk bijen zijn voor een gezonde natuur

Met de wedstrijd wil Wijzonol de nieuwe generatie leren hoe belangrijk bijen en andere bestuivers zijn voor de natuur. Deelnemers ontvangen dan ook een brief met educatieve uitleg. Tijdens de wedstrijd kunnen ze ervaren dat ze ook zelf hun steentje kunnen bijdragen aan een gezonde natuur.

Hoe kun je meedoen?

Vanaf nu kunnen basisschoolleerlingen uit Zwolle een ‘Wijzonol Bloemen Zaaipakket voor Blije Bijen’ aanvragen en meedoen met de wedstrijd. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@wijzonol.nl, vermeld hierin naam, adres, leeftijd en telefoonnummer. Wees er gauw bij, want op=op.

De bloemenzaden kunnen tot begin juni gezaaid worden. Tot en met 16 augustus kunnen deelnemers foto’s insturen van hun bloementuin. De deelnemer met de mooiste bloementuin wint biologische ijsjes voor de hele klas als de scholen weer begonnen zijn.

Bekijk de video

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Beoordeel dit product
Reviews over
Doe mee met de Wijzonol Bloemen Zaaiwedstrijd voor Zwolse basisschoolleerlingen

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.