fbpx

Gelukkig eerste jaar: jubileum Nederland Monumentenland en Wijzonol

Gelukkig eerste jaar: jubileum Nederland Monumentenland en Wijzonol

 Wijzonol partner Stichting Nederland Monumentenland
v.l.n.r. Nico Eurlings, Edwin van Broekhuizen, Harald de Boer

Sinds begin 2022 is Wijzonol trotse partner van Stichting Nederland Monumentenland. Dit is eind december gevierd tijdens een gezamenlijk bezoek aan het meest duurzame monument van Nederland; de Watertoren Reusch in Schimmert (Limburg).

“Monumenten weerspiegelen het verleden en verdienen het mooi te blijven. Daarom is Wijzonol vorig jaar trotse partner van Stichting Nederland Monumentenland geworden”. Aldus Edwin van Broekhuizen, Sales Director Decorative Coatings bij Koninklijke van Wijhe Verf.

Innovatie en verduurzaming van monumenten in Nederland

Wijzonol is onderdeel van Koninklijke Van Wijhe Verf. Een familiebedrijf wat rond 1875 startte met het ontwikkelen van verf. Wijzonol is altijd blijven innoveren om steeds betere en meer duurzame producten te ontwikkelen. Dit draagt bij aan de verduurzaming van onder andere monumenten in Nederland.

In 2016 behaalde Wijzonol als eerste chemische bedrijf ter wereld het ‘B Corp’ certificaat. Dit is een internationale certificering voor winst gevende bedrijven die een grote, positieve impact hebben op mens en milieu. B- Corps zijn gecertificeerd door het Amerikaanse non-profit B-Lab en voldoen daarmee aan strikte normen voor sociale en milieuprestaties, verantwoordingsplicht en transparantie. Lees hier mee over B-Corp.

Vanuit maatschappelijke- en sociale betrokkenheid levert Wijzonol als partner van Stichting Nederland Monumentenland een bijdrage aan de bescherming en instandhouding van Nederlandse monumenten.

Stichting Nederland Monumentenland

Stichting Nederland Monumentenland maakt zich op haar beurt sterk voor het behoud van Nederlandse monumenten, onder andere door ontmoetingen tussen monumenteigenaren, erfgoedprofessionals, publiek én monumenten te organiseren en te faciliteren. Harald de Boer, directeur Stichting Nederland Monumentenland: “We zijn ontzettend blij met deze mooie samenwerking. Wij zijn als stichting afhankelijk van duurzame samenwerkingen met partners”

Om dit waardevolle één-jarig jubileum te vieren, waren beide partijen op bezoek bij het meest duurzame monument van Nederland: Watertoren Reusch in Schimmert (Limburg). Eigenaar van de voormalige watertoren, Nico Eurlings, mocht zich tijdens de opening van de Vriendenloterij Open Monumentendag 2022 de trotse winnaar noemen van de Open Monumentendag Duurzaamheidsprijs. Hij ontving onder andere een Wijzonol cheque ter waarde van €1500,- voor professionele Wijzonol verfproducten in combinatie met technisch advies en ondersteuning.

De Watertoren Reusch in Schimmert

”De watertoren is gebouwd in 1926 en is een ontwerp van Architect Jos Wielders”, aldus Eurelings. “Het object is gasloos en energieneutraal gerenoveerd. De drie warmtepompen zorgen ervoor dat elke verdieping voorzien is van vloerverwarming, bij elkaar zo’n 1000m2. De watertoren maakt gebruik van 350 zonnepanelen en een lift die stroom opwekt.” Het was voor de eigenaar van de iconische watertoren financieel niet eenvoudig om het sinds 1926 bestaande object een nieuwe duurzame bestemming te geven. IBA subsidie en crowdfunding leverde uiteindelijk een belangrijke bijdrage. En het duurzame gedachtegoed is goed tot z’n recht gekomen. Zo zijn bijvoorbeeld alle producten in het restaurant streekproducten, hierdoor hoeven ze minder ver te reizen. “Elke verdieping is benut voor het bewerken en verwerken van lokale producten. Er zit een bakkerij, een bierbrouwerij, een lounge bar en een restaurant in de watertoren”, aldus de trotse Eurelings. In de exploitatie van de oude watertoren staan volgens Eurelings de drie B’s centraal: Bewustwording, Beleving en Bestellen, want uiteindelijk moet er ook geld verdiend worden. Deze drie B’s van de watertoren sluiten perfect aan bij het ‘B Corp’ certificaat van Koninklijke van Wijhe als koploper op het gebied van duurzaamheid.

Lees het verhaal van De Reusch voor meer achtergrondinformatie, of ontdek de visie van Wijzonol omtrent duurzaamheid.

Bron: Stichting Nederland Monumentenland, 2023

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Gelukkig eerste jaar: jubileum Nederland Monumentenland en Wijzonol

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.