fbpx

Hoogstaande verf voor een uniek beeld van de stad: 2023 Hanzejaar Zwolle

Wijzonol geeft Glans aan het cultureel initiatief in Zwolle: Hanzejaar 2023

Ter ere van het Hanzejaar 2023 organiseren alle negen Hanzesteden in Nederland activiteiten om de geschiedenis van de steden weer onder de aandacht te brengen. Ook in Zwolle. Op 23 juni 2023 opent de Grote kerk – Panorama Hanze – in de binnenstad van Zwolle. Daar krijg je een uniek beeld van de stad. Wij zijn trots om een bijdrage te leveren aan dit historische, waardevolle initiatief. Lees hieronder meer over het project.

Schildersbedrijf Sale brengt de Wijzoplex Eiglans aan op het panoramadek in Zwolle. Op de achtergrond is de bekende Peperbus te zien. Wijzoplex Eiglans wordt aangebracht op de houten steigervloer. Het schildersproject wordt uitgevoerd op een hoogte van maar liefst 30m2.

400 m2 vloeroppervlakte op 30 meter hoogte voor een uniek panoramabeeld over de stad

Wijzonol komt uit de koninklijke verffabriek Van Wijhe Verf, gevestigd in de Voorst, Zwolle. Samen met Schildersbedrijf Salet, zijn ze betrokken bij het realiseren van het project. Wijzonol sponsort hierbij de verf aan het Academiehuis in Zwolle en Schildersbedrijf Salet sponsort door het schilderwerk te realiseren. Op het dak van de Grote Kerk is een steigerstellage gebouwd. Bij de constructie van de steigervloer zaten omhoogstekende pinnen. Voor de veiligheid is een houten dek geplaatst. Dit maakt het voor bezoekers comfortabel om het panoramadek te betreden.

Kwartsiet in Wijzoplex Eiglans zorgt voor verhoogde veiligheid en optimale grip

Voor een mooie uitstraling en een antislip werking wordt de vloer geschilderd. Voor het project is Wijzoplex Eiglans gebruikt. De watergedragen, eiglanzende muurverf is uitstekend verwerkbaar op het plaatmateriaal. De verf bevat kwartsiet, een vuur gedroogd zand, wat zorgt voor het antislip effect. De kleur van de vloer is afgeleid van de leien dakpannen op de Grote Kerk. De kleur RAL 7045 is hiervoor gebruikt.Het is een uitdaging om zo weinig mogelijk verf door de spleten van vloer morsen. Wanneer hier toch een druppel door glipt zal het niet opvallen. Ook wordt aan de opstapjes van het panorama plateau belijning aangebracht in de kleur signaalrood RAL 3020. Dit zorgt ook voor extra veiligheid.

Panorama Hanze, Zwolle, Wijzonol schilderwerk, Wijzoplex Eiglans     

Het Panoramadek op de Grote Kerk is geopend vanaf 23 juni 2023 tot en met 24 mei 2024.

Bezoek de website en bestel je tickets.

 

 

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.