fbpx

Rugpapier recyclen: Naar circulaire economie

Rugpapier recyclen – een stap verder naar een Circulaire Economie

Samen met de firma Eshuis heeft Koninklijke Van Wijhe Verf als eerste een recyclingprogramma van rugpapier van etiketten gestart. Voorheen werd het rugpapier met restafvalstromen afgevoerd. Nu hergebruiken we deze materialen. De afvalstromen worden gerecycled en hergebruikt bij de bron: De firma Raflatac, etikettenproducent gevestigd in Finland, waar de basis onbedrukte etiketten vandaan komen.  

Wijzonol en Eshuis delen duurzaamheidsambities   

Het opzetten van een gezamenlijk recyclingprogramma vergt energie en aandacht. Door het delen van gelijke ambities kunnen krachten gebundeld worden. Duurzaamheid is een belangrijke pijler binnen beide organisaties en daarom wordt er continu gekeken naar verbeteringen en duurzame innovaties. Lees meer over onze duurzaamheidsinitiatieven op de duurzaamheidspagina. 

Verminderen restafvalstromen door recyclen rugpapier  

Het vergt energie en aandacht om samen het programma op te zetten. Hierbij lopen we voorop en dragen we bij aan het verminderen van afvalstromen. Ook draagt het recyclingprogramma bij aan de vermindering van CO2- uitstoot. Restafval wordt verwerkt door middel van verbranding. Dit willen we zoveel mogelijk minimaliseren.

Lees meer over de aanpak en het recycleprogramma via:

Van Wijhe Verf en Eshuis recyclen rugpapier • SchildersVAK.nl

 

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.