fbpx

Wijzonol hoofdpartner landelijke opening Open Monumentendag 2023

Landelijke opening Open Monumentendag 2023

De jaarlijkse Open Monumentendag staat voor de deur, en dit jaar belooft het een buitengewone viering van ons rijke erfgoed te worden. Op 9 en 10 september 2023 zullen de deuren van monumenten door heel Nederland gratis geopend zijn voor nieuwsgierige bezoekers, die de kans krijgen om de geschiedenis en pracht van deze culturele schatten te ontdekken.

Wijzonol is trotse hoofdsponsor van deze alweer 37e editie van Open Monumentendag. Als gerenommeerd bedrijf met diepe wortels in de verfindustrie, belichaamt Wijzonol de essentie van kwaliteit, vakmanschap en toewijding aan het behoud van ons erfgoed. Als hoofdpartner draagt Wijzonol niet alleen financieel bij aan het succes van dit evenement, maar ook aan de bredere missie van het behouden, verfraaien en verduurzamen van monumentaal erfgoed.

Landelijke opening Open Monumentendag 2023

Officiële Opening in Zwolle – 8 september

De festiviteiten zullen op vrijdag 8 september van start gaan met de officiële opening in Zwolle. Tijdens deze dag kunnen bezoekers zich onderdompelen in de geschiedenis en cultuur van monumenten, waarbij verschillende activiteiten door de stad georganiseerd worden. Van de intrigerende Zwolse monumententour tot de levendige maakmarkt in het stadscentrum, waar ambachtslieden hun vaardigheden demonstreren, belooft de opening een dag vol ontdekking en verwondering te worden.

Programma

Tijdens de opening zijn verschillende activiteiten georganiseerd verspreid door Zwolse binnenstad. Je kunt Wijzonol vrijdagavond vinden op de maakmarkt bij de kraam van Historische Muurreclames Zwolle. Op de Maakmarkt komt immaterieel erfgoed tot leven. Ook is Wijzonol in diverse vormen aanwezig op verschillende monumentale locaties tijdens de Monumententour. Bekijk het hele programma op de website van Open Monumentendag. 

 

Een Toekomst voor het Verleden

Als hoofdpartner zet Wijzonol zich in om niet alleen de monumenten van vroeger te waarderen, maar ook een duurzame toekomst te creëren voor ons erfgoed. Onze expertise in hoogwaardige verven en coatings sluit naadloos aan bij de behoefte aan kwaliteitsvolle restauratie en verduurzaming van monumenten.

Samen het Erfgoed Vieren

Open Monumentendag 2023 is een kans voor iedereen om deel uit te maken van een gedeelde inspanning om ons erfgoed te vieren en te bewaren. We nodigen alle geïnteresseerden uit om deel te nemen aan de festiviteiten, monumenten te verkennen en te genieten van het rijke verleden van ons land. Ontdek welke monumenten deelnemen aan Open Monumentendag 2023 en bezoek jouw favoriete monumenten of laat je verassen door nieuwe parels.

 

Bekijk alle deelnemende monumenten van Open Monumentendag 2023

 

Wijzonol, uw partner voor monumentaal onderhoud

Wijzonol is hoofdsponsor van Open Monumentendag 2023 en partner van Nederland Monumentenland. Daarnaast wordt onder andere samengewerkt met ERM-gecertificeerde vakschilders en gerenomeerde aannemersbedrijven om samen verantwoord en duurzaam onderhoud te realiseren. Monumenten onderhoud is een vak apart en hierbij houden we ons aan de richtlijn voor monumentaal schilderwerk, de URL 4009, historisch schilderwerk. Wil je meer lezen over onze werkwijze en aanpak? Neem contact via:

Wijzonol Bouwverven B.V.
Postbus 205
8000 AE Zwolle

Bezoekadres:
Russenweg 14
8041 AL Zwolle

T. 038 – 429 11 00
E. info@wijzonol.com

Ben je benieuwd naar onze projecten? Ga verder naar de referentieprojectenpagina. 

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.