fbpx

Ondernemend vakmanschap

Nou, vooruit dan. Ik kijk nog één keer even terug op 2016. Omdat het voor ons bedrijf zo’n onvergetelijk kroonjaar is geweest met veel prachtige momenten en als hoogtepunt het predicaat Koninklijk. Wat een feest. De festiviteiten druppelden nog wat na, dit jaar. Zo mocht ik onlangs nog de winnaar kiezen uit de ‘Tronenwedstrijd’ waaraan tien Zwolse basisscholen meededen. Iedere school kreeg een houten troon om zelf in elkaar te zetten en creatief te schilderen. Met onze verf, dat spreekt voor zich. Voor deze leerlingen geen hobbyverfjes, maar “state of the art” interieurlakken. Eens zien of ze hiermee de smaak van het mooi maken te pakken krijgen. En wie weet: misschien zelfs eens nadenken over het schildersvak. Want we merken het aan alles, er zit weer beweging in de markt. Er wordt weer gebouwd, verbouwd en verhuisd. Dus ook weer volop geschilderd.

 

Neus op de feiten

Toch heb ik geen moment de illusie dat het weer wordt zoals voorheen. We hebben de stijgende lijn weer te pakken, maar de markt is de afgelopen tien jaar wel degelijk veranderd. Zeg maar gewoon: op de kop gezet en uitgeschud. De crisis heeft zijn sporen nagelaten in de branche en wie niet voldoende kon meebewegen met de veranderingen is omgevallen. Meer dan ooit tevoren komt het nu aan op ondernemerschap. Op denken in mogelijkheden, eigen initiatief en inventieve ideeën en oplossingen om opdrachtgevers te binden. Met die ondernemers zien wij de toekomst zonnig in, want voor bedrijven die zich kunnen en durven onderscheiden zal altijd bestaansrecht zijn, daarvan ben ik overtuigd.

Alle aandacht en activiteiten rondom het honderdjarig bestaan van ons bedrijf heeft mij ook flink met de neus op de feiten gedrukt. We zijn niet gekomen waar we nu zijn, omdat de vorige generaties alles bij het oude hebben weten te houden. Integendeel, zij hebben op verschillende momenten ook stevige koerswijzigingen doorgevoerd; ook zij moesten voortdurend inspelen op een veranderde vraag, nieuwe aanbieders en andere verkoopkanalen. Net als u en wij. Dat vraagt lef en creativiteit maar bovenal: ondernemend vakmanschap. Dus kom maar op met die lente. Wij zijn klaar voor een nieuw seizoen en voor nieuwe tijden!

Marlies van Wijhe
Algemeen Directeur Koninklijke Van Wijhe Verf

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Ondernemend vakmanschap

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.