fbpx

Lagere onderhoudsfrequentie en hogere klanttevredenheid dankzij Team Onderpand

Lenferink Schilderwerken Heino en woningcorporatie Ieder1 Deventer

Lenferink Schilderwerken Heino en woningcorporatie Ieder1 Deventer

Medio 2015 besloot woningcorporatie Ieder1 het planmatig onderhoud van een 9-tal portiekflats in Deventer voor het eerst uit te zetten op basis van een totale presentatie en niet uitsluitend op prijs. Schilderwerken Lenferink in Heino sprong hier enthousiast op in met hun Team Onderpand-concept. En met succes: de levenscyclus van het schilderwerk is verlengd tot negen jaar en de bewoners beoordeelden het onderhoudsproject nadien met een dikke 8,7. Een geweldige opsteker voor Lenferink en reden voor Ieder1 om deze werkwijze een vervolg te geven bij andere projecten.

Uitgelezen kans

“Wij werken al langer voor Ieder1, maar dit was voor het eerst dat er een uitschrijving was voor het totale planmatige onderhoud, waaronder het vervangen van asbesthoudende deuren, de installatie van een nieuw intercomsysteem, dakonderhoud, een update van het trappenhuis en het schilderwerk,” vertelt directeur Bob Lenferink van het gelijknamige schildersbedrijf. “Onderhoudsbedrijven werden uitgenodigd om zelf een plan van aanpak te presenteren, waarbij vooral kritisch werd gekeken naar de meerwaarde voor en communicatie naar bewoners. Daarnaast was ook de planning een factor: het werk zou nog in 2015 moeten worden afgerond. Vanwege de aard en omvang van de werkzaamheden was dit een uitgelezen kans voor ons Team Onderpand: een samenwerking die wij zijn aangegaan met een aantal vaste partners, waaronder een aannemer, installateur en schoonmaakbedrijf. Wij zijn hiervan de initiator maar treden niet op als hoofdaannemer; we werken samen als een bouwteam. Wijzonol schoof hier ook bij aan, omdat er geen verfmerk was voorgeschreven en wij dus zelf de beste partner voor dit project konden kiezen.”

Toegevoegde waarde

“De toegevoegde waarde hiervan was al snel duidelijk: wij wilden inzetten op een flinke levensduurverlenging van het schilderwerk en onze ervaring is dat je dan in Zwolle moet zijn. Bovendien is Wijzonol ook een fijne partij als het gaat om bewonersinspraak. Zo zijn er verschillende kleurvoorstellen gemaakt, die eerst ter beoordeling aan de woningcorporatie zijn voorgelegd en vervolgens aan de bewoners zelf. Die konden per portiekflat hun eigen kleurstelling kiezen. Welke het zou worden maakte niet uit: de variaties waren mooi op elkaar afgestemd én door Wijzonol vooraf geselecteerd op duurzaamheid. Door de uiteindelijke keuze aan de bewoners te laten, is het draagvlak en de betrokkenheid bij het totale onderhoud meteen al flink groter.”

Prettig overzichtelijk

Het werk is uitgevoerd in de laatste vier maanden van 2015 met gemiddeld zo’n 25 mensen, waarvan ongeveer de helft van Lenferink zelf. “Maar omdat iedereen dezelfde uniforme kleding droeg, bleef het voor de bewoners prettig overzichtelijk. Of ze nu een timmerman, een schilder of een installateur aanspraken, iedereen werkte onder de vlag van het Team Onderpand en verwees indien nodig door naar de juiste collega.”

Kostenbesparend kleurgebruik

Om de levensduurverlenging van het schilderwerk te realiseren viel de keuze uiteraard op LBH Silicon Alkyd Hoogglans, die ook uitstekend stand houdt in de chique donkere kleuren en het doorgaans gevoelige dieprood. De levensduur is hierdoor met twee à drie jaar verlengd tot maar liefst negen jaar. De balkonhekken zijn geschilderd met Wijzonol Industrielak en de betonnen dikteranden met Wijzoplex; dit vanwege de scheuroverbruggende eigenschappen van deze buitenmuurverf. Lenferink koos hiervoor een praktische antracietkleur, die niet alleen een mooie dieptewerking aan de balkons geeft, maar tegelijkertijd ook veel minder besmettelijk is dan het gebruikelijke wit of lichtgrijs. Zo wordt meteen ook de schoonmaakfrequentie verlaagd, met alle kostenvoordelen van dien.

Project uitgelicht

Totaalonderhoud 9 portiekflats aan de Johannes van Vlotenlaan in Deventer inclusief buiten- en binnenschilderwerk gemeenschappelijke ruimten.
Opdrachtgever: Woonbedrijf Ieder1 in Deventer
Uitvoering: Schilderwerken Lenferink Heino met Team Onderpand

Toegepaste verfproducten:
LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak voor het geveltimmerwerk
Wijzonol Industrielak voor metalen balkonballustrades
Wijzoplex Gevelcoat voor onderzijdebalkon vloeren
Wijzoplex Elastdecor voor de diktekanten van de balkons

Binnen:
Aqua Zijdeglans voor de kozijnen en deuren
Aqua Blank voor de transparante deuren
Wijzopox Topcoat AQ voor de stalen traphekken
Wijzotex Extra Reinigbaar voor de plafonds, beton en onderzijde trappen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Lagere onderhoudsfrequentie en hogere klanttevredenheid dankzij Team Onderpand

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.