fbpx

Wijzonol UFI-codering

Informatie en uitleg over de Unieke Formule Identificatie (UFI).

Unieke Formule Identificatie (UFI)

De rapportage van informatie over gevaarlijke mengsels voor spoedeisende medische zorg in de EU wordt in de toekomst geregeld door bijlage VIII van de CLP-verordening. UFI staat voor: Unieke Formule Identificatie. De code bestaat uit 16 karakters weergegeven in 4 groepen. Deze code die een uniek verband legt tussen een product en hoe in het geval van een calamiteit een patiënt behandeld moet worden. Bij het inwinnen van medisch advies moet de verpakking of het etiket getoond worden. Nu wordt er door een behandelend arts gezocht op naam van een product, dit is doordat productnamen op elkaar kunnen lijken foutgevoelig.

De producten voorzien van een UFI kunnen giftig, gevaarlijk maar ook verborgen gevaren bezitten. Denk bij verborgen gevaren, aan allergische reacties na het gebruik van het product.

UFI-codering in de praktijk

Het is de bedoeling dat de UFI op 1 januari 2020 voor producten voor consumentengebruik verplicht wordt. UFI-codering voor producten voor professioneel en industrieel gebruik worden respectievelijk vanaf 1 januari 2021 en 1 januari 2024 verplicht. Vóór 1 januari 2020 moet productinformatie rondom consumentengebruik ingediend worden, daarna heeft de markt nog 5 jaar de tijd deze aan te passen aan de nieuwe voorschriften die per 1 januari 2025 van toepassing zijn.De code is “eigendom” van de merknaamhouder, importeur of leverancier. Hun BTW nummer maakt deel uit van de op het product aangebrachte UFI-code.

Waar staat de UFI-code op het etiket?

Wij hebben ervoor gekozen de UFI-code altijd bij de barcode te vermelden.

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Beoordeel dit product
Reviews over
Wijzonol UFI-codering

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.