fbpx

“Service”

Op onze Kleur & Service afdeling bieden wij o.a. de mogelijkheid om via een aangeleverd voorbeeld een “eigen” unieke kleur te ontwikkelen. Van deze service wordt veel en dankbaar gebruik gemaakt en komen we de meest uiteenlopende aanvragen tegen. Dat kan variëren van het achterhalen van authentieke kleuren van historische gebouwen, een winkelier die zijn voorgevel in de kleur van zijn logo wil schilderen tot een voetbalfan die zijn auto de originele kleur van zijn favoriete club wil geven.

Auteur: Andries de Geest, Kleurspecialist Koninklijke Van Wijhe Verf

Verhaal met staartje

Zo herinner ik me nog de dag dat we een kussentje opgestuurd kregen van een mevrouw die deze ingemeten wou hebben om haar theetafel in dezelfde kleur te schilderen. Toen rees bij ons wel even de vraag of dit niet erg ver ging, maar ja… Service is service en zo geschiedde. Wat wij nooit hadden kunnen vermoeden is dat dit verhaal nog een mooi staartje zou krijgen! Namelijk een goede vriendin van de mevrouw was van deze service en de kleurprecisie zo onder de indruk dat ze na het verkrijgen van wat meer informatie over Wijzonol, ons een kleurvoorstel heeft laten doen voor de gebouwen van de zorginstelling waar zij directeur was. Wij hebben hiervoor een selectie kleuren samengesteld die eigenschappen bezitten welke de functie van betreffende ruimtes extra kracht bij zetten. Stimulerende kleuren waar activiteit wordt verwacht en passieve tinten waar rust gewenst is enz..

Voor de buitenzijde hebben we een plan opgezet van niet al te verzadigde kleuren die een volledige harmonie vormen met de in de gebouwen gebruikte natuurlijke materialen zoals leisteen, zink, hout en graniet. De kleurformules hebben we (net als bij de Isala Klinieken in Zwolle) zo kunnen samenstellen dat deze naast een optimale buitenduurzaamheid een gelijke onderhoudscyclus hebben, zodat onderhoud niet fases uitgevoerd hoeft te worden maar het hele object per cyclus maar één keer in de steigers hoeft. Inmiddels zitten de gebouwen nu zo’n negen jaar in deze kleuren en zullen eerdaags aan de eerste overschilderbeurt toe zijn.

Wie weet…

Deze week kregen we het verzoek recepten te ontwikkelen voor de kleuren van “Woezel en Pip”. Misschien staan deze creaties van Guusje Nederhorst wel aan de bron van weer zo’n bijzonder verhaal.

Meer blogartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Beoordeel dit product
Reviews over
“Service”

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.