fbpx
Wat doet kleur

Wat doet kleur?

Kleur heeft invloed op hoe we een ruimte beleven. Het heeft invloed op de sfeer, maar ook op de vorm van een ruimte. Kleuren kunnen rust of juist activiteit stimuleren. Een werkkamer vraagt daarom om een ander kleurkeuze dan een slaapkamer. Warme kleuren zijn opwekkend en koude kleuren temperen juist. Kleurgebruik kan een ruimte groter, langer of juist kleiner aan laten voelen. Met de juiste kleurkeuze kun je in een ruimte optimaal resultaat behalen.

Wat doet kleur?

Elke ruimte een eigen functie en kleur

Door te spelen met kleur, te werken met vlakken of juist verschillende muren te accentueren, is het volledig beïnvloedbaar hoe je een ruimte beleeft. Gebruik kleuren die dicht bij elkaar liggen (ton-sur-ton) om ze goed tot hun recht te laten komen. Dit geeft een rustig en behaaglijk gevoel. Het goed gedoseerd toepassen van een accentkleur kan juist een heel prikkelend effect geven op een ruimte. Met onze handige tips, geef je elke ruimte zijn eigen functie, waardoor deze maximaal tot zijn recht komt. Durf, experimenteer, leef je uit!

Kleur op je muur. Welke kleur waar?

Kleurgebruik kan een ruimte groter, langer of juist kleiner aan laten voelen. Je kunt gezelligheid en sfeer verhogen met de juiste kleur. Of juist kalmte en harmonie brengen. Welke kleur pas je waar toe? En welk effect heeft het op de ruimte?

Accentkleur op de achtergrond

Een accentkleur op de achtergrond, trekt de ruimte naar je toe. Één muur in een ruimte een accentkleur geven zorgt ervoor dat het een eyecather wordt. De aandacht wordt getrokken door deze muur. Vaak wordt in een slaapkamer de wand achter het hoofdeinde van het bed van een andere kleur voorzien om een cosy slaapkamer te creëren.

Accentkleur op de achterwand

Accentkleur op de zijwand

Een accentkleur op de achtergrond op de zijwand laat de ruimte er langer uitzien. Heb je een kleine ruimte die je graag wat langer wil laten lijken? Schilder dan een zijwand in een andere kleur. Hierdoor versmal je optisch de ruimte waardoor deze langer lijkt. Op deze manier kun je ook een vierkante ruimte wat minder hoekig laten lijken.

Accentkleur op de zijwand

Donker plafond

Een donker plafond durf jij het aan? Een donker plafond laat de ruimte kleiner en intiemer aanvoelen. Zeker wanneer er sprake is van een hoge ruimte is een donker plafond een aanrader.

Wat doet kleur op donker plafond

Accentkleuren op muren tegenover elkaar

Durf of wil je niet je plafond in een accentkleur schilderen maar toch een kleine intime ruimte creëeren? Schilder dan twee muren tegenover elkaar in een donkere accentkleur. Door een accentkleur op twee muren tegenover elkaar te schilderen lijkt de ruimte eveneens kleiner en intiemer.

Accentkleuren op muren tegenover elkaar

Welke kleur moet ik kiezen?

welke kleur je het beste kunt kiezen voor jouw project? Kies je favoriete kleur uit onze kleurenwaaier en laat deze mengen bij een Wijzonol verkooppunt bij jou in de buurt. Inspiratie nodig? Kijk dan eens tussen onze Most Loved Twelve voor prachtige kleurcombinaties. Hier vind je prachtige kleuren die perfect met elkaar matchen. Mocht je nog vragen hebben over de kracht van kleur? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Stel direct je vraag!

 *

naam@bedrijf.nl

012-3456789
Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Wat doet kleur?

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.