fbpx

De BIOseries van Wijzonol

Unieke vooruitgang in biobased.

De meest duurzame keuze in muurverven

Met de duurzame biobased muurverven van Wijzonol maakt u altijd een bewuste keuze. De muurverf op basis van herwinbare grondstoffen biedt niet alleen het beste eindresultaat voor uw schilderwerk, maar verwerkt ook beter, en draagt tevens bij aan grote winst voor het milieu.

Wijzotex Extra Mat

Wijzonol-Muurverf-Extramat-BW-10L

Topkwaliteit muurverf met hoog percentage biobased grondstoffen

 • Grote vooruitgang in percentage duurzame biobased grondstoffen 
 • Minimale CO2 footprint
 • Oplosmiddelvrij
 • Schrobvastheidsklasse 1
 • Dekkingsklasse 1

Unieke combinatie van kwaliteit en duurzaamheid

De Bioseries zijn een unieke stap voorwaarts in biobased in combinatie met hoogwaardige verwerking en kwaliteit. De duurzame muurverven van Wijzonol zijn speciaal ontwikkeld voor de professionele schilder en kwaliteitsbewuste doe-het-zelver. Duurzame en verbeterde verwerkingseigenschappen zijn:

 • Betere vloei, baan- en aanzetvrij: De langere ‘open tijd’ en de aanpassing van de reologie en viscositeit zorgt voor een betere vloei, wordt baanvorming voorkomen en zijn er geen ‘aanzetten’ zichtbaar.
 • Goed verspuitbaar en een superstrak resultaat: Het maakt niet uit of de verwerking plaatsvindt middels airless, airmix of airless verwarmd. De resultaten zijn superstrak en verdunnen met water is niet nodig. Lees voor meer over het verspuiten het product informatieblad 

De duurzame muurverf van Wijzonol is volledig mat, heeft een goede dekkracht en is uitstekend reinigbaar. Met deze innovatie laten we zien dat je duurzamer kunt schilderen zonder verlies van kwaliteit. Want deze muurverf is op alle fronten goed. De verwerking van het product is uitgebreid getest door schilders en wordt zeer goed ervaren.

Wijzonol BIOseries: Verf met herwinbare biobased grondstoffen

Verf met herwinbare biobased grondstoffen

Een grote stap vooruit in het percentage biobased grondstoffen. De Wijzotex Extra Mat BIOseries is de eerste watergedragen muurverf met een combinatie van hoogwaardige kwaliteit en een hoog percentage biobased grondstoffen (in categorie 40-60%). Wij kopen biobased gronstoffen in voor onze duurzame verf. Dat wil zeggen: gemaakt van plantaardige grondstoffen die terug kunnen groeien binnen de levensduur van het product. Zo raakt deze nooit uitgeput, in tegenstelling tot fossiele grondstoffen (zoals bijvoorbeeld olie). De grootste winst voor het milieu is dat we waarde halen uit reststromen door gebruik te maken van grondstoffen uit 2e generatie biomassa. Uit de afvalstoffen van biomassa van olijven, mais en zonnebloemen wordt een heldere olie gewonnen. Deze olie is de basis van onze innovatieve bindmiddeltechnologie. Het produceren van deze voor 96% herwinbare grondstof gaat daarom niet ten koste van landbouwgrond en voedselproductie voor mens en dier.

Wijzonol BIOseries-circulair-groen
Wijzonol-BIOseries AQUA Hechtprimer

Kortom BIOseries van Wijzonol bevatten grondstoffen die:

 • Binnen de levensduur van de verf kunnen teruggroeien
 • Gewonnen worden uit onuitputtelijke bronnen
 • Verantwoord worden geproduceerd
 • Niet ten koste gaan van de voedselketen

Uniek hoog Biobased percentage: tussen 40% – 60%

Om te bepalen wat het biobased gehalte van onze verven is, meten wij het aandeel biobased grondstoffen als percentage van het gehele product. Dat doen wij met de gecertificeerde C14 methode conform de NEN-EN 16640:2017 norm. Met het total carbon percentage (TC). Dat wil zeggen dat we het biobased gehalte uit drukken als percentage van de verf inclusief bindmiddelen, oplosmiddelen, pigmenten, vulstoffen en dergelijke.

Hiermee kun je het werkelijke aandeel biobased (hernieuwbare grondstoffen) in een product goed weergeven. Wil je het biobased percentage van meerdere producten met elkaar vergelijken, let er dan op dat voor alle producten dezelfde meetmethode is gebruikt.

Alle witten en basisverven zijn oplosmiddelvrij. Afhankelijk van de gekozen kleur, gebruikte basis en gebruikte kleurpasta’s kan er een kleine hoeveelheid oplosmiddel aanwezig zijn in het product, maximaal enkele grammen per liter.

Duurzame verf verdient een duurzame verpakking – 100% gerecycled

De verpakking is voor 100% gemaakt van plastic uit consumenten afval. Oftewel, post consumer recyclaat. Binnen de verfindustrie is Koninklijke van Wijhe Verf de eerste op het gebied van duurzame verpakkingen. De keuze van de antraciete kleur emmer maakten we als eerste. Er zijn er nu meer die volgen.

In alle kleuren verkrijgbaar

De muurverf is niet alleen groener en beter dan alle andere traditionele muurverven maar ook verkrijgbaar in nagenoeg alle kleuren. Wil je eerst testen bestel dan een Semppel met biobased muurverf voor de beste kleurimpressie.

Welke kleur voor grondverf, primer en hechtprimer? Bekijk hier alle kleuren voor de Wijzonol AQUA Hechtprimer Bioseries

kleur toevoegen

De BIOseries van Wijzonol

Voor de consument

Wijzonol-Muurverf-Extramat-BW-10L

 Wijzonol Muurverf Extramat BIOseries

Waterverdunbare, volledig matte, gladde muurverf op basis van een duurzaam verkregen plantaardig bindmiddel.

 • Makkelijke verwerking
 • Streeploos resultaat
 • Biobased-achtig goede kwaliteit

Voor de vakschilder

Wijzonol Wijzotex Extra Mat Bioseries

Wijzotex Extra Mat BIOseries

Extra matte, oplosmiddelvrije en waterverdunbare, schrobvaste en aanzetvrije gladde muurverf, op basis van een duurzaam verkregen bindmiddel.

 • Goede dekkracht
 • Aanzetvrij en makkelijk bij te werken
 • Schrobvastheidsklasse 1

Over Van Wijhe Verf: De Koploper in duurzaamheid

Meer dan 100 jaar ervaring

De Wijzonol lakken worden allemaal in Zwolle geproduceerd door Koninklijke Van Wijhe Verf. Een familiebedrijf met B-Corp certificaat en meer dan 100 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van verf. Altijd op zoek naar kleurrijke duurzame coating innovaties. Als Oer-Hollandse verfproducent stimuleren we lokale verkoop, kijk voor de dichtstbijzijnde verkooppunten. 

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox

Beoordeel dit product
Reviews over
Bioseries

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.