fbpx

Christine Boland

Trendanalist

“Electric lights”

In deze colourmood zien we de invloed van wetenschap en technologie. Door de exponentiele ontwikkelingen op deze terreinen ontdekken we steeds meer nieuwe en ongekende fenomenen, die op hun beurt ontwerpers weer inspireren tot een nieuwe vormen-, en kleurentaal. Door de nano-microscoop kunnen we verdwijnen in de wondere wereld van micro organismen in prachtige kleuren, macrofoto’s van insecten inspireren tot architectuur, mode en interieurdesign en röntgenfoto’s van bloemen sieren als kunst aan de muur: alles draait om een mooie vervreemding. Vormen en kleuren ‘die we nog nooit eerder zagen’ , vibrerend, reflecterend, holografisch soms. Er worden mooie nieuwe soorten multi-colour metallics ontwikkeld en reflecterende glassoorten voor vazen, potten en andere interieuraccessoires. Gekleurd licht maakt witte muren spannend. In fashion zien we vervreemdend gekleurde fotografische prints en bloemmotieven in een nieuwe setting.

Het kleurbeeld is vaak donker met felle accenten ‘alsof er neonlicht doorheen schijnt’. In die accenten is het mooi om van één kleur twee nuances bij elkaar te combineren: een hele lichte, bijna witte pastel versie en een felle, bijna vibrerende versie, dat mag een beetje ‘botsen ‘met elkaar. Ook mooi wanneer er gradiënt effecten ontstaan in twee kleuren zoals rechts op de collage in het kunstwerk ‘The dream passage’ van Bruce Nauman.

BE INSPIRED!

Meer kleurinspiratie

Kleurtrend
Kleurtrend
Kleurtrend
Reviews over
Electric lights

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.