fbpx

Christine Boland

Trendanalist

“New Primary”

In deze turbulente wereld, waar alles snel, gelaagd en complex is groeit een verlangen naar vereenvoudiging, helderheid en overzichtelijkheid. Ontwerpers maken tweedimensionale, versimpelde dessins, infographics en pictogrammen. Precies honderd jaar geleden was er ook zo’n stroming in vormentaal: het suprematisme en constructivisme waarin alles wordt teruggebracht tot geometrische vormen als cirkel, driehoek en vierkant in een beperkt aantal kleuren.
Dit is momenteel een grote inspiratiebron voor fashion, design en interieur. Wanneer je het logo van Google Chrome en Google drive naast de werken van het suprematisme legt zie je de overeenkomst.
Het kleurbeeld dat hieruit voortkomt reflecteert het verlangen naar helderheid en eenvoud en lijkt te komen ‘uit de kinderkleurdoos’. Het ziet er primair uit en doet denken aan de Stijl en Mondriaan, maar dan wel wat meer verzadigd. Zwart, wit en grijs zijn basiskleuren.

BE INSPIRED,
CHRISTINE BOLAND

Meer kleurinspiratie

Kleurtrend
Kleurtrend
Kleurtrend
Reviews over
New Primary

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.