fbpx

Betoverende Street Art geeft kleur aan Stadskanaal

Betoverende Street Art geeft kleur aan Stadskanaal

Project

Street Art Stadskanaal

Opdrachtgever

Stichting KunstwerkT

Schilder

Case MaClaim | Kitsune Jolene | Marcus GOMAD Debie

Kunst, creativiteit en kleur maken mensen gelukkiger. En hoe mooi is het, als het beschikbaar is voor iedereen? Stichting Kunst WerkT Stadskanaal verbindt eigenaren van panden met street artists van over de hele wereld. Kunstenaars uit binnen- en buitenland komen naar Stadskanaal om deel te nemen aan dit fantastische kunstproject. We presenteren vier flatgebouwen die zijn voorzien van betoverende street art paintings. 

1. Sympathieke en zelfbewuste jongedame | Michel Velt

De Groninger street artist Michel Velt, heeft als muurschildering een prachtige, sympathieke en zelfbewuste jonge vrouw gemaakt. Zij heeft hiermee een blijvende en prominente plek veroverd. Dit was de eerste muurschildering in de reeks van Mooie Muren in het project Street Art Stadskanaal.  

2. "Privacy Matters" | Marcus GOMAD Debie

Het ontwerp laat een jonge vrouw zien die vanwege privacyregels niet volledig zichtbaar in beeld wil. Ze verbergt zich onder een grote hoed en lange jas. Maar, blijft ze zo wel anoniem of is het ‘schijnveiligheid’? Lees het verhaal achter deze muurschildering van Marcus GOMAD Debie die  zichtbaar is aan de Utrechtsestraat Stadskanaal.

3. De jongen met de vis | Case MaClaim

“Give a young peson a fish, and you feed him for a day. Teach a young person to fish, and you feed him for a livetime”, luidt de boodschap achter deze muurschildering van de wereldberoemde street artist uit Frankfurt.

4. Mythe van de oude man op de maan | Kitsune Jolene

De vierde Mooie Muur is gebaseerd op een oude Japanse mythe. De mythe vertelt over een oude man die op de maan leeft. Elke nacht komt hij naar buiten op zoek naar verwante zieltjes die wat van elkaar te leren hebben, verliefd zullen worden of samen de wereld zullen veranderen. 

Samenwerking Wijzonol met Stichting KunstwerkT

Voor de voorbehandeling van de gevels is gebruik gemaakt van de producten van Wijzonol. Sommige kunstenaars gebruiken ook de verven van Wijzonol voor de muurschildering zelf. Wijzonol staat voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie en steunt graag culturele initiatieven die de omgeving mooier maken, zoals deze

"Eén van de beste verven waarmee ik heb geschilderd."
4. Japanse mythe door Kitsune Jolene uit Gent (BE)
Kisune Jolene
Street Artist

Meer kunstzinnige projecten in de reeks Mooie Muren in Stadskanaal

Stichting KunstwerkT brengt kunstenaars en gebouweigenaren met elkaar in contact. Ook aan de volgende muurschilderingen wordt alweer gewerkt. Bekijk Street Art Stadskanaal voor de lopende kunstprojecten en verdere informatie. 

Meer inspirerende projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

business-growth

Duurzame muren geverfd

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Betoverende Street Art geeft kleur aan Stadskanaal

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.