fbpx

Koninklijke Burgers’ Zoo kiest Wijzonol voor ‘s werelds grootste overdekte mangrove’

Koninklijke Burgers’ Zoo kiest Wijzonol voor ‘s werelds grootste overdekte mangrove’

Project

Mangrove in Burgers' Zoo

Opdrachtgever

Burgers' Zoo

Schilder

Madelief van Wissen

Op 12 juli opende Koninklijke Burgers’ Zoo ’s in Arnhem ‘s werelds grootste overdekte mangrove; een jungle met een uniek ecosysteem zoals dat rond de evenaar groeit in tropische gebieden op de scheidslijn van water en vaste land. De mangrove is ondergebracht in een enorme hal van ca. 3.000 m2 die dankzij inventieve en decoratieve technieken is omgetoverd tot een stukje tropisch Belize in Nederland. Met dank aan de oerhollandse verven van Wijzonol.

 

Bij de entree staan twee houten huisjes, geschilderd in karakteristieke Belize kleuren geel en blauw; in dit land in Centraal-Amerika worden de bedreigde mangroves mede dankzij Burgers’ Zoo zoveel mogelijk beschermd. Eenmaal in de hal is een klein authentiek vormgegeven vissersdorpje gebouwd, van waaruit bezoekers een avontuurlijke wandeling door de mangrove kunnen maken. Tussen de weelderige vegetatie vliegen duizenden vlinders en exotische vogels. In het grote zoet- en zoutwaterbassin zwemmen de zeekoeien traag rond in gezelschap van de mooiste vissen en kwallen.

Spannende omstandigheden

De temperatuur loopt op zonnige dagen op tot boven de 30°C en de luchtvochtigheid is zo’n 70%. Spannende omstandigheden voor schilderwerk, zo beaamt Madelief van Wissen. Zij tekende voor het decoratieve schilderwerk in de mangrove, waaronder ook een grote veranda met kleurrijke decorhuisjes. Op verzoek van Burgers’ Zoo had Wijzonol een verftechnisch advies voor het schildwerk in de hal uitgebracht en daar kon Van Wissen zich prima in vinden. ‘Ik ken Wijzonol goed en gebruik het ook bij mijn werk voor De Efteling. In de mangrovehal werkte ik zij aan zij met de schilders van Mulder-Hop uit Doetinchem die het beits-, impregneer- en latexwerk voor hun rekening namen. Ideaal, want zo kon ik me volledig focussen op het decoratieve werk. We hebben vooral heel veel Wijzonol AQUA Systeemverf en Wijzoplex Gevelcoat gebruikt. De eerste vanwege de goede vochtregulering en hoge elasticiteit, de Gevelcoat vanwege het matte oppervlak dat waterafstotend en zeer damp-open is.’

Van Wijhe Verf en Burgers’ Zoo

Wijzoplex Gevelcoat is ook gebruikt voor houten delen die ingekleurd moesten worden; deze zijn nadien afgewerkt met Wijzodur Blank AQ Mat. Andere toegepaste producten zijn Wijzonol AQUA Kleurbeits, Gevelimpregneer, Hechtgrond, AQUA Hechtprimer en Wijzonol Matlak waterverdunbaar. De voorkeur voor Wijzonol als verfmerk voor dit unieke en uitdagende project kwam van Burgers’ Zoo directeur Alex van Hooff zelf. ‘Ik ken het bedrijf en de directeur Marlies van Wijhe’, legt hij desgevraagd uit. ‘Koninklijke Van Wijhe Verf is net als wij een familiebedrijf met een lange historie en we hebben een gedeelde visie als het gaat om duurzaamheid. Ze maken kwalitatief hoogwaardige verven die niet alleen het beste resultaat opleveren, maar tegelijkertijd ook bijdragen aan een lager gebruik van fossiele grondstoffen. Ze gebruiken herwinbare grondstoffen en daarvan ben ik vanzelfsprekend een groot voorstander.’

Meer weten over dit unieke project van Burgers Zoo? Kijk dan op Burgers’ Zoo

Meer inspirerende projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

business-growth

Duurzame muren geverfd

Beoordeel dit product
Reviews over
Koninklijke Burgers’ Zoo kiest Wijzonol voor ‘s werelds grootste overdekte mangrove’

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.