fbpx

Monumentale drie-eenheid in oude centrum Rhenen

Monumentale drie-eenheid in oude centrum Rhenen

Project

Monumentale drie-eenheid in Rhenen

Opdrachtgever

Gemeente Rhenen

Schilder

Schildersbedrijf Peters van Ton

Monumentale drie-eenheid in oude centrum Rhenen weer als nieuw

Het oude Raadhuis, Museum Rondeel en het VVV Kantoor aan de Markt in Rhenen worden van binnen en buiten opnieuw in de verf gezet. Deze schilderbeurt is de eerste in een cyclus die voor de komende 15 jaar is afgesproken. Bij deze lange termijn afspraak is de gemeente Rhenen, Schildersbedrijf Peters van Ton te Wageningen, Gemeente Rhenen en adviesbureau Advin uit Oss betrokken.

Schildersbedrijf Peters van Ton te Wageningen is al jarenlang een trouwe klant van Wijzonol. Toen ze deze vrije opdracht gegund kregen, hoefde er niet lang nagedacht te worden over het verfmerk. Vanaf week 10 wordt er volop gewerkt met onder andere de Wijzonol Silicon Alkyd Hoogglanslak, LBH Grondlak HV en de Wijzoplex Gevelcoat. Het schildersbedrijf wordt ondersteund met een technisch advies door Wijzonol Accountmanager Danny Rijken en Technisch Adviseur Harm Maessen. Renovaid is bij het project betrokken om de houtschade te behandelen.

De drie panden liggen aaneen gesloten en vormen een groot geheel. Het gebouw stamt uit het begin van de 15e eeuw en bestond uit 2 huizen die later aan elkaar zijn gekoppeld. Daardoor zijn de verdiepingen niet op gelijk niveau. Het rechter gedeelte heeft oorspronkelijk dienst gedaan als bodewoning. In het begin van de 17e eeuw is er nog een verdieping op het rechtergedeelte gezet. Van binnen is een 18e eeuwse schouw te bewonderen en een vierschaar, waar recht gesproken werd. De gevangenisdeuren zijn bewaard gebleven, maar doen nu dienst als meterkast. Heel bijzonder om te bekijken is de eeuwenoude plafondschildering in de grote ontvangsthal.

Meer inspirerende projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

business-growth

Duurzame muren geverfd

Beoordeel dit product
Reviews over
Monumentale drie-eenheid in oude centrum Rhenen

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.