fbpx

Siliconenbesmetting in ondergrond

Het wegtrekken van de verf, met name direct grenzend aan de beglazingskit, kan worden veroorzaakt door siliconenolie in de beglazingskit. Door deze siliconenbesmetting op de ondergrond wordt de oppervlaktespanning verhoogd en zal verf moeilijk vloeien. De verf gaat zogenoemd ‘kralen’.

Siliconenbesmetting kan ook via gereedschap, doeken en tijdens het schilderen verspreid worden over het te behandelen oppervlak. Vergelijk dit verschijnsel met water op een vettige ondergrond. Ook sprays voor het soepel laten functioneren van scharnieren en sloten bevatten veelal siliconen. Op deze wijze kan dus ook besmetting plaatsvinden.

Aflakken hebben een hoger gehalte aan bindmiddel en zijn daardoor gevoeliger voor stoffen die de oppervlaktespanning verhogen. Grondverven zijn door het lager gehalte aan bindmiddel minder gevoelig voor oppervlaktespanningen.

Hersteladvies:

  • Laat aan uw lak een klein aantal druppels anti-siliconen toevoegen.
  • Door deze toevoeging zal de verf wel vloeien over de met siliconen besmette ondergrond.
  • De nu aanwezige verflaag goed laten drogen (minimaal 1 week), de oneffenheden glad schuren en het geheel stofvrij te maken.
  • De kaal geschuurde houten delen en beglazingskit bijwerken met een grondverf/lak in de kleur van de eindlaag.
  • Na droging de gegronde delen licht schuren, stofvrij maken en overschilderen met bijvoorbeeld LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak (incl. anti-siliconen).
  • Na droging de bijgewerkte delen licht schuren, stofvrij maken en het geheel afschilderen met LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak (incl. anti-siliconen).
Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Beoordeel dit product
Reviews over
Siliconenbesmetting in ondergrond

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.