fbpx

Wijzonol pictogrammen

Door middel van de Wijzonol pictogrammen op onze product verpakkingen, zijn technische details in één oogopslag zichtbaar. Daarnaast vind je ook uitleg over de productinformatiebladen en waar je deze kunt vinden. Zodat je goed voorbereid aan de verfklus begint.

Applicatie

Applicatie van de verf doe je door middel van een kwast, roller of luchtspuit. Sommige verven zijn appliceerbaar met meerdere applicatie-middelen. Op het productinformtieblad leest u welk applicatiemiddel u nodig heeft.

Situering

Voor welke situering kan de verf gebruikt worden? De verf kan worden gebruikt voor binnen en buiten, voor alleen binnen of voor alleen buiten.

Koelvorstvrij

Het koelvorstvrij pictogram geeft aan dat het verfproduct koel bewaard moet worden tussen bepaalde temperaturen, aangegeven op het pictogram. Daarnaast moet het product vorstvrij bewaard worden voor een optimale houdbaarheid. Meer informatie op het productinformatieblad.

Verwerkingstemperatuur

Het verwerkingstemperatuur pictogram geeft aan dat de temperatuur van de ondergrond niet onder en/of boven een bepaalde temperatuur mag liggen en de luchtvochtigheid niet boven een bepaald percentage mag liggen om het product te verwerken. Tenzij dit anders is aangegeven in de productinformatiebladen van Wijzonol.

Roeren – Schudden

Het roeren-schudden pictogram geeft aan of de verf moet worden geroerd met een roerstaaf of dat de verf goed moet worden geschud, voor gebruik.

Overschilderbaarheid

Wanneer is het aangebrachte product overschilderbaar? Op het pictogram wordt een indicatie gegeven hoeveel, onder een bepaalde temperatuur en percentage luchtvochtigheid, X aantal uren het duurt voordat het product overschilderbaar is. Bij lagere temperaturen, minder tot geen ventilatie en/of hogere laagdikte kan een langere droogtijd noodzakelijk zijn. Bekijk voor de juiste overschilderbaarheid het productinformatieblad.

Stofdroogtijd

Het stofdroogtijd pictogram geeft aan hoe lang het duurt voordat de verf kleefvrij is. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van een aantal factoren zoals de (droge) laagdikte, de ondergrondtemperatuur en de ventilatie. Het pictogram geeft aan dat bij een bepaalde temperatuur en luchtvochtigheid, het X aantal uur duurt voordat de verf stofdroog/kleefvrij is.

Reinigbaar met water

Het reinigbaar met water pictogram geeft aan of de applicatiemiddelen, die zijn gebruikt voor het aanbrengen van een product, te reinigen zijn met water of juist niet.

Schrobvastbaarheid

Het schrobvastbaarheid pictogram geeft informatie over de reinigbaarheid en de duurzaamheid van een muurverf in gedroogde toestand. De schrobvastbaarheid wordt in 5 klassen onderverdeeld waarin klasse 1 de beste schrobvastbaarheid heeft. Voor wanden die minder belast worden, zoals plafonds en kelderwanden, zou u een lagere schrobvastbaarheidsklasse kunnen kiezen. Bij wanden die een normale en/of zware belasting hebben kunt u het beste een verf kiezen die schrobvastbaarheidsklasse 1, 2 of 3 heeft.

Dekkingsklasse

Bij het bepalen van de benodigde hoeveelheid muurverf is niet alleen het aantal vierkante meters dat geverfd moet worden van belang, maar ook hoe goed de verf dekt: hoe minder de dekkingskracht hoe meer lagen u aan zou moet brengen. Dit pictogram geeft de dekkingsklasse aan. Bij Ralston wordt dekkingsklasse 1 tot en met 4 gehanteerd. Dekkingsklasse 1 heeft het beste dekkingsvermogen.

Theoretisch rendement

Het theoretisch rendement pictogram geeft een indicatie van het rendement dat kan worden behaald met een X aantal liter of kilogram verf. Het rendement is echter wel afhankelijk van bepaalde factoren zoals de applicatiemethode, ondergrondconditie, weersomstandigheden en ervaring. Meer informatie op het productinformatieblad.

Verdunbaar

Het verdunbaar pictogram geeft aan of de verf verdunbaar is met water. Oftewel is de verf aan te mengen met water of juist niet. Is de verf verdunbaar met water? Dan gaat het om een verf op waterbasis.

Kleurklasse

1 = meer dan gemiddeld kleurbehoud en lichtechtheid
2 = gemiddeld kleurbehoud en lichtechtheid
3 = minder dan gemiddeld kleurbehoud en lichtechtheid

Bijna iedere verfkleur zal onder invloed van (zon)licht naar verloop van tijd verkleuren. Sommige kleuren zijn hiervoor gevoeliger dan andere. Dit heeft vooral te maken met de pigmenten waarmee iedere kleur wordt samengesteld. Daarbij hebben we de hoogwaardige basiskwaliteit van onze kleuren als uitgangspunt genomen: dit zijn de klasse 2 kleuren. De kleuren die bovengemiddeld goed presteren vallen in klasse 1 en de kleuren die wat gevoeliger zijn voor (zon)licht in klasse 3.

Kleurklassen en kleurbehoud

Levensduurverwachtingsklasse (LDV-klasse)

1 = meer dan gemiddelde bijdrage aan buitenduurzaamheid
2 = gemiddelde bijdrage aan buitenduurzaamheid
3 = minder dan gemiddelde bijdrage aan buitenduurzaamheid

De buitenduurzaamheid van schilderwerk wordt voor een belangrijk deel bepaald door situering van een pand of object. Een doordacht kleurgebruik kan positief uitpakken voor de onderhoudscyclus en bijdragen aan een langere levensduur van het totale schilderwerk.

LDV-klasse 1
Oppervlaktetemperatuurstijging is minder dan 36°C. Geschikt voor toepassing onder alle omstandigheden, ook voor gevels met intensieve zonbelasting.

LDV-klasse 2
Oppervlaktetemperatuurstijging tussen 36°C en 44°C. Bij deze veelal lichte(re) kleuren geldt het advies om liggende delen iedere twee jaar na het overschilderen te inspecteren en waar nodig bij te werken.

LDV-klasse 3
Oppervlaktetemperatuurstijging boven de 44°C. Hiervoor geldt het onderhoudsschema ‘donkere kleuren’: na twee jaar inspectie en na 4-6 jaar een overschilderbeurt (afhankelijk van situering).

Levensduurverwachtingsklasse (LDV-klasse) Kleur

Informatie over de toepassing, verpakkingen, kleuren, glansgraad, bindmiddel, pigment, de vaste bestanddelen, dichtheid en viscositeit, droogtijd, elasticiteit en laagdikte vindt u op de productinformatiebladen.

Heeft u productspecifieke vragen? Neem dan direct contact op met de Verftechnische Voorlichting van Wijzonol.

 *

naam@bedrijf.nl

012-3456789

 

Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Beoordeel dit product
Reviews over
Wijzonol pictogrammen

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.