fbpx
buiten schilderen in de zon.

Zwarte strepen op schilderwerk

Lekstrepen:
Verontreinigingen in de vorm van stof zijn veelal microporeus, waardoor de mogelijkheid bestaat om diverse in de atmosfeer voorkomende stoffen – zoals bijv. chloriden en sulfaten – vast te houden. Zodra deze verontreiniging wordt opgelost in water (bijv. regenwater) ontstaat er een vrij agressieve (niet pH-neutrale) oplossing, welke een chemische reactie kan aangaan met de betreffende ondergrond.

De ontstane verontreiniging komt voornamelijk voor op liggende delen, zoals onderdorpels. Ook op gevelpanelen. Boven deze delen bevinden zich meestal grotere oppervlakten, zoals glas. Deze oppervlakken nemen het vuil, in tegenstelling tot bijv. metselwerk niet op, maar worden gemakkelijk schoongespoeld.

Het daardoor verwijderde vuil wordt ook weer over de onderdorpels gespoeld. Gebeurt dit kort na het schilderen, dan is de aangebrachte verflaag nog niet geheel uitgehard en zal de verontreiniging zich vastzetten. Deze verontreiniging is in het algemeen wat moeilijker verwijderbaar.Het zal duidelijk zijn dat verontreiniging beter zichtbaar is op lichtere dan op donkere kleuren, terwijl beiden evenveel vervuilen.

De oppervlaktestructuur en de aard van de ondergrond spelen ook een rol. Zo zien we een sterkere mate van vervuiling bij kunststof kozijnen e.d. evenals bij thermoplastische acrylaatverven.

Verwijderen van lekstrepen:
Laboratorium en praktijkproeven wijzen uit dat het biologisch afbreekbare reinigingsmiddel Rigorex-SC een goed resultaat geeft en dat het schilderwerk niet wordt aangetast.

Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Beoordeel dit product
Reviews over
Zwarte strepen op schilderwerk

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.