?

  Je zoekopdracht heeft geen
  resultaten opgeleverd.

  Om opnieuw te zoeken kun je hierboven een nieuwe zoekterm invoeren.

  kleurcollectie overzicht weergeven
  Let op bij de beoordeling van de kleuren!
  De kleurweergave van dit beeldscherm kan afwijken van de werkelijke kleur.
  uitleg kleurenkiezer

  Laten we beginnen

  Wil je de uitleg zien voor het gebruik van de kleurkiezer en het bestellen van Semppel kleurtesters?

  RAL-kleuren: wat zijn het?

  Aan het begin van de vorige eeuw is in Duitsland een coderingssysteem voor kleuren bedacht: het zogeheten RAL-coderingssysteem. Destijds werden 40 kleuren gecodeerd, inmiddels zijn er ruim 200 RAL-kleuren bekend.

  Iedere RAL-kleur heeft een uniek nummer en een bijbehorende naam. De meest bekende is allicht RAL 9010: zuiver wit. Ook veel gebruikt wordt RAL 9001. Net zoals RAL 9003. Beiden zijn wittinten.

  De RAL-kleuren van Wijzonol

  Wijzonol is uiteraard ook in diverse RAL-kleuren verkrijgbaar. Naast de meest gekozen kleuren RAL 9010, RAL 9001 en RAL 9003 hebben ook alle andere RAL-kleuren zoals grijstinten. Tegenwoordig schroomt men er niet voor om op de muren thuis, te kiezen voor aanwezige kleuren. Naast de RAL-kleuren in grijstinten zijn de blauwtinten bijvoorbeeld erg populair. Zo is RAL 5004 (zwartblauw) een kleur die veel wanden in slaapkamers siert.

  RAL-kleuren bekijken en vergelijken

  Iedere RAL-kleur is anders. Soms zijn de verschillen echter zeer klein. Ze zijn het best waar te nemen als je diverse RAL-kleuren naast elkaar legt. Wij hebben daarom een RAL kleurenwaaier ontwikkeld. Je kunt bijvoorbeeld RAL 5004 zo goed vergelijken met RAL 5003. Als je deze vergelijking hebt gemaakt, is de kans aanzienlijk groter dat je jouw muur in de gewenste kleur schildert. Als je via de RAL kleurenwaaier een mooie kleur hebt gevonden, willen wij je graag de gelegenheid geven deze te onthouden. Wij hebben het daarom mogelijk gemaakt om een semppel aan te vragen of de kleur te bewaren via jouw kleurpalet.

  Jouw RAL-kleuren

  Als je de RAL-kleuren hebt gevonden die je wilt gebruiken, kun je deze aanschaffen. Heb je een mooie foto van het eindresultaat? Deel deze met ons via Facebook!

  Vragen? Neem gerust contact op.