fbpx

Eerste chemische bedrijf ter wereld met het B Corp certificaat: Koninklijke Van Wijhe Verf

Koninklijke Van Wijhe Verf, bekend van de merken Wijzonol en Ralston, is het eerste chemische bedrijf wereldwijd dat in 2016 het B Corp certificaat heeft behaald. B Corps zijn winstgevende bedrijven die zijn gecertificeerd door het Amerikaanse non-profit B Lab om te voldoen aan strikte normen voor sociale en milieuprestaties, verantwoordingsplicht en transparantie. Er is een groeiende gemeenschap van meer dan 2.140 Certified B Corps uit 50 landen en meer dan 130 industrieën die samen werken naar 1 uniforme doelstelling: succes in het bedrijfsleven te herdefiniëren. Bekende B Corps zijn bedrijven als Tony’s Chocolonely, Ben & Jerry’s en de Triodos Bank.

Duurzaamheid en innovatie

Koninklijke Van Wijhe verf wil graag dé transparante partner zijn in de verfsector, gebaseerd op 4 generaties duurzame ontwikkeling en productie van verven, een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en hoge betrokkenheid.
Duurzaamheid en innovatie staan bij Koninklijke Van Wijhe Verf voor vooruitgang. Innovaties die echt bijdragen aan een betere balans tussen mens, milieu en winst. Zij is daarom ook bijzonder trots op haar B Corps status. In een markt die gedomineerd wordt door grote beursgenoteerde firma’s vormt Van Wijhe hiermee een positieve uitzondering. Innovatief duurzaam ondernemen is geen gestandaardiseerd proces. Hierbij moeten afwegingen worden gemaakt tussen de maatschappij en de economische impact. Voor Van Wijhe betekent dit een (eigen)zinnige duurzame koers varen en stap voor stap producten en processen verbeteren. Dat weerspiegelt haar unieke karakter, waarden en kwaliteit.

Kijk voor meer informatie op www.bcorporation.net

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.