fbpx

“Voor zo’n prestigieus project kiezen we uiteraard Wijzonol’’

Coppens Schilderwerken over zorgcentrum Liesbosch in Breda

Geen kantoorpersoneel en dus minimale overhead, een vaste kern van 10 gemotiveerde medewerkers aangevuld met een flexibele schil van ZZP-ers én: een verfleverancier met wie je op projectniveau tot scherpe prijzen kunt komen. Zie hier in het kort de redenen waarom Joost en Sander Coppens in de donkerste dagen van de crisis vol vertrouwen in het gelijknamige schildersbedrijf stapten.

Een goed besluit, zo kunnen we inmiddels concluderen. De orderportefeuille ziet er goed uit, met als indrukwekkend paradepaardje het renovatieproject van het voormalig hotel en klooster Huize Liesbosch in Breda.

Zelfredzaam

Drie jaar geleden gaf vader Patrick Coppens aan dat het tijd was om af te bouwen. “Vooral het regelwerk en de stress, daar was hij wel klaar mee”, vertelt Joost, die na zijn opleiding Bouwtechnische bedrijfskunde zelf was gaan werken bij een aannemer. “Aan Sander en mij de vraag of we het stokje wilden overnemen. Ja dus. Maar dan wel op onze manier. Waar onze vader nog kantoor aan huis had en materiaal op verschillende locaties stalde, gaven wij de voorkeur aan een praktisch bedrijfspand met voldoende ruimte voor opslag. Inclusief twee eigen mengmachines, waarmee we zelf dagelijks onze producten aankleuren. En één ervan is een Wijzonol machine. Speciaal aangeschaft omdat we voor het buitenwerk bij voorkeur Wijzonol gebruiken en deze machine ook muurverven van 1 tot 10 liter kan aankleuren met slechts twee basisverven. Dat ‘zelfredzaamheid’ aspect past prima bij een flexibel bedrijf van onze omvang. Er hoeft ’s ochtends niemand naar de groothandel; we maken alle benodigde producten tijdens de ochtendbespreking en iedereen kan meteen op weg naar de klus. Heel efficiënt en minder faalkosten.”

Rode draad

Effiency en kostenbeheersing vormen de rode draad in de bedrijfsvoering van Coppens. “Dat, plus onze allround positionering en brede klantenkring heeft ervoor gezorgd dat we de bouwmalaise zonder ontslagen of andere noemenswaardige problemen hebben doorstaan”, aldus Joost. “We prijzen ons gelukkig met opdrachtgevers in de zorg, sociale woningbouw, aannemerij en particuliere sector. En we hebben ook nooit onder de kostprijs hoeven duiken, omdat onze kosten sowieso al laag waren. Zo konden we de extra concurrentie vanuit het nieuwbouwsegment prima van het lijf houden.”

Renovatieproject Liesbosch

Dankzij de goede contacten in de zorgsector en dito samenwerking met een lokale aannemer, wist Coppens bijvoorbeeld het indrukwekkende renovatieproject Zorgcentrum Liesbosch in Breda binnen te slepen. “Een prachtig groot monumentaal pand; een voormalig klooster dat is omgebouwd tot zorgcentrum. Alleen de buitengevels zijn blijven staan. Verder is het complex compleet gestript en opnieuw ingedeeld. Fase I omvat het buitengevelwerk en binnenwerk van 32 appartementen. Voor zo’n prestigieus project kiezen we uiteraard Wijzonol. Buiten werken we met LBH Grondlak HV en onze favoriet: LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak. Prachtig product, daar kun je blind op vertrouwen. Binnen gebruiken we AQUA Zijdeglans voor het kozijnwerk en AQUA Kleurbeits voor de oude balken in de kap. De plafonds spuiten we met Wijzotex Mat en de wanden met Wijzotex Extra Mat. In de gangen worden de wanden voorzien van glasweefsel en afgewerkt met Wijzotex Mat in verschillende pasteltinten. Daar kunnen we mooi een eind de winter mee door, want het zijn nogal wat meters. En dan moet fase 2 nog beginnen.”

Wijzonol past bij ons

Over de samenwerking met Wijzonol is Coppens helder: ‘Wijzonol is verstandig in het vacuüm gesprongen dat de grote producenten laten liggen. Wij behoren niet tot de grootste spelers in de schildersbranche en doen graag zoveel mogelijk zaken zelf. Ook mijn vader, broer en ik staan nog regelmatig aan de kwast. Vandaar dat je ons niet snel in kostuum zult zien. Aan Wijzonol hebben we een prima partner: zij bieden de ondersteuning op de terreinen, waar we zelf minder in thuis zijn of minder tijd in steken. Zowel op verftechnisch als commercieel gebied en zowel op ons verzoek als pro-actief. Zo’n partner past goed bij ons, daar hebben we wat aan. Maar Wijzonol ook aan ons. Want bij vrij werk kiezen wij steevast voor Wijzonol.” «

Project uitgelicht

Grootschalige renovatie van het voormalig hotel en klooster Huize Liesbosch tot zorgcomplex. Fase 1: buitenschilderwerk aan de gevels en interieurschilderwerk van 32 appartementen en gezamenlijke ruimtes.

Opdrachtgever

Liesbosch Vastgoed Maatschap in Breda

Architect

Havermans: Hielkema architecten

Producten

LBH Grondlak HV en LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak (geveltimmerwerk buiten)
AQUA Zijdeglans en AQUA kleurbeits (binnen houtwerk)
Wijzotex Mat en Extra Mat (wanden en plafonds)

Vragen?

neem contact met ons op!

038 429 11 00

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Beoordeel dit product
Reviews over
“Voor zo’n prestigieus project kiezen we uiteraard Wijzonol’’

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.