fbpx
Tips voor mooi schilderwerk, dat ook lang mooi blijft

Hoe houd je schilderwerk lang mooi?

Natuurlijk wil je jouw schilderwerk lang mooi houden. Maar hoe doe je dat nou precies?  Hoe zorg je voor maximaal kleurbehoud? En wat moet je doen aan onderhoud, zodat je zo lang mogelijk van je schilderwerk kunt blijven genieten?

Tips voor mooi schilderwerk, dat ook lang mooi blijft!

Met het juiste onderhoud blijft schilderwerk mooier én gaat het langer mee. Een paar duurzame tips:

 1. Gebruik watergedragen lakken voor binnen
 2. Gebruik hoogglanslakken voor buiten
 3. Maak je schilderwerk een aantal keer per jaar schoon
 4. Verdun je verf niet
 5. Bewaar je kwasten zorgvuldig

Gebruik watergedragen lakken voor binnen

Gebruik watergedragen lakken op basis van acrylaten voor binnen. Hiermee voorkom je vergeling van lichte kleuren. Voor binnen zijn watergedragen lakken überhaupt goed toepasbaar. Watergedragen verf heeft namelijk een aantal voordelen voor binnen: zo is het snel droog, geeft het weinig tot geen geuroverlast, is het kras- en stootbestendig. Daarnaast is bijvoorbeeld de Wijzonol Aqua ook nog eens zeer goed bestand tegen huidvetten.

Gebruik watergedragen lakken op basis van acrylaten voor binnen

Gebruik hoogglanslakken voor buiten

Hoogglanslakken hebben een langere buitenduurzaamheid dan zijdeglanslakken, doordat een hoogglanslak het licht beter weerkaatst. Hoogglanslakken voor buiten hebben dus ook minder vaak onderhoud nodig. Kies je voor witte, lichte kleuren, dan kan de buitenduurzaamheid zelfs nog extra worden verhoogd! Met de Wijzonol LBH SDT Hoogglanslak voor buiten kun je zelfs een buitenduurzaamheid van wel 12 jaar behalen.

Maak je schilderwerk een aantal keer per jaar schoon

Een aantal keer per jaar het schilderwerk schoonmaken geeft een langere levensduur aan het verfsysteem. Door vuil te verwijderen, kan dit niet langer invreten op de verflaag. Gebruik bij het schoonmaken geen agressieve stoffen, dit kan juist een negatief effect hebben en de verflaag aantasten. Bekijk de verpakking van het product dat je wilt gebruiken of kies voor een geschikte ontvetter als Universol. Ook helpt het om telkens als je de ramen lapt, meteen even met een doekje over het schilderwerk te gaan.

Verdun je verf niet

Verf verdunnen verandert de eigenschappen van de verf. De receptuur is exact zo samengesteld om de beste prestaties uit de lak of verf te halen. Door verf niet te verdunnen kan een betere laagdikte van de verf aangebracht worden. Een goede laagdikte, niet te dik en niet te dun, verlengt de levensduur.

Bewaar je kwasten zorgvuldig

Wanneer je je kwasten zorgvuldig bewaart, kun je ze bij een volgende schilderklus weer gebruiken zonder kwaliteitsverlies. Kwasten die je hebt gebruikt voor terpentine gedragen lakken, zoals Wijzonol lak voor buiten zijn heel goed te bewaren in rauwe lijnolie. Kwasten voor watergedragen lakken blijven goed in water. Controleer regelmatig of het water niet verdampt is. Je zet de kwast tot 1mm onder de bus (ijzeren gedeelte waar de kwastharen in zitten) in het water. Een andere handig feitje? Kwasten voor verf op waterbasis blijven ook goed bewaard in een plastic zakje in de vriezer!

 

Stel direct je vraag!

 *

naam@bedrijf.nl

012-3456789
Gerelateerde producten
LBH SDT Ultra Hoogglanslak
Bekijk dit product
Voordelen
 • Uitstekend buitenduurzaam
 • Snelle aanvangsdroging
 • Zeer hoge aanvangsglans & lang glansbehoud
AQUA Hoogglans
Bekijk dit product
Voordelen
 • Handvetbestendig
 • Goed vullend
 • Mooie vloei
Wijzonol Dekkend Tuinbeits
Bekijk dit product
Voordelen
 • Voor terras en tuin
 • Vochtregulerend
 • Buitenduurzaam tot 5 jaar
Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Hoe houd je schilderwerk lang mooi?

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.