fbpx
Zes glansgraden van verf

Zes glansgraden van verf

Glansgraden van verf, wat wil dat nou precies zeggen? Verf is verkrijgbaar in alle denkbare kleuren, maar ook in diverse glansgraden. Anders dan bij muurverf is bij lakken de glansgraad bepalend voor de uiteindelijke indruk van een gekozen kleur. Een kleur, kan worden uitgevoerd in verschillende gradaties in glans; de zogenaamde glansgraad. Wijzonol onderscheidt er zes. Van volledig mat tot hoogglans, zo is er altijd een passende glansgraad voor jou!

Zes glansgraden van verf

 1. Volledig mat
 2. Mat
 3. Eiglans
 4. Zijdeglans
 5. Halfglans
 6. Hoogglans

Volledig mat

Volledig matte verf, ook wel extra matte verf genoemd. Wijzonol heeft in het assortiment twee volledig matte muurverven opgenomen. Deze zijn matter dan mat. Een volledig matte muurverf weerspiegelt bijna geen licht. Het geeft daardoor een krijtachtige uitstraling aan de ondergrond. Het grote voordeelvan extra matte muurverf? Matte verf verbergt onregelmatigheden in een muur!

Mat: glansgraad < 15 gloss units

Glansgraad mat, wat zegt dat? Een matte verf geeft een matte uitstraling, dus zonder dat er veel weerspiegeling en weerkaatsing in het oppervlakte plaatsvindt. De glansgraad mat is zowel voor lakken als voor muurverven te kiezen, in diverse kwaliteiten. Dus zowel in watergedragen als oplosmiddelhoudende verven. Ook grondverf is vaak mat. Hierdoor zorgt de grondverf voor een optimale glans in de eindlaag.

Eiglans: glansgraad 15-30 gloss units

Een mooie eiglans verflaag, voor een mooi egaal geheel. Een eiglans is eigenlijk een in-between glansgraad. Iets, maar ook niet niets. Eiglans ( of Eggshell)  wordt ook vaak als laag zijdeglanzend vermeld. Eiglans heeft een gemeten glansgraad  tussen de 15 en 30%.

Wijzonol glansgraden verf en lakken

Zijdeglans: glansgraad 30 – 60 gloss units

Zijdeglans verf is de meest gebruikte glans, vooral voor binnenshuis. Met zijdeglans zit je altijd goed. Ook als je voorbehandel- en verfkwaliteiten van iets mindere mate zijn. Doordat zijdeglans verf een lichte glans laat zien is deze heel geschikt om lichte oneffenheden ongemerkt te laten. Kies voor een zijdeglans grondverf wanneer je het schilderwerk met hoogglans afwerkt en een optimale glans wil bereiken. Zijdeglans verf is verkrijgbaar in vele varianten voor zowel binnen als buiten, op waterbasis en terpentinebasis.

Halfglans: glansgraad 60 – 75 gloss units

Halfglans verf, voor als het ietsje meer mag zijn. Wijzonol heeft een speciale halfglans-lijn met dekkende halfglansverf op basis van Alkydhars. Een één potsysteem voor zowel binnen als buiten. De glansgraad die wordt bereikt zal liggen tussen de 60 en 75%.

Hoogglans: glansgraad > 75 gloss units

Shine! Hoogglans verf om écht te imponeren met glans. Hoogglans is de hoogst haalbare gradatie in glans. Je komt het voornamelijk buiten tegen. De buitenduurzaamheid van hoogglansverf is hoger dan van de andere glansgraden. Hoogglansverf weerkaatst namelijk het zonlicht maximaal. Kies je voor witte, lichte kleuren, dan kan de buitenduurzaamheid zelfs nog extra worden verhoogd! Om je schilderwerk extra te laten shinen gebruik je een zijdeglans grondverf onder je hoogglanslak.

Beoordeel glans met eigen ogen!

Vanaf een beeldscherm registreer en interpreteer je kleur anders dan in het echt. Daarom raden we aan om bij twijfel over jouw perfecte kleur en glansgraad, de verf altijd eerst in het echt te beoordelen. Richt je tot de verfspeciaalzaak in jou buurt en vraag om advies op maat!

 

Vind jouw dichtstbijzijnde verkooppunt

 

Stel direct je vraag!

 *

naam@bedrijf.nl

012-3456789
Gerelateerde producten
Wijzonol Zijdeglanslak
Bekijk dit product
Voordelen
 • Minimaal vergelend
 • Kras- en stootvast
 • Goed dekkend
Wijzonol Dekkend Halfglans
Bekijk dit product
Voordelen
 • Eénpotsysteem
 • Vochtregulerend
 • Buitenduurzaamheid tot 7 jaar
Wijzonol Dekkend Hoogglanslak
Bekijk dit product
Voordelen
 • Goed glansbehoud
 • Hoge dekkracht
 • Buitenduurzaamheid tot 8 jaar
Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Zes glansgraden van verf

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.