fbpx

Op mijn verflaag heb ik allemaal zwarte lekstrepen. Hoe komt dat?

De lucht zit vol met vuildeeltjes. Bij neerslag, zoals regen of sneeuw, komt dit vuil mee. Vervolgens slaat het vuil neer op de ondergrond, zoals op je schilderwerk. In een pas aangebrachte verflaag zitten veel kleine poriën, omdat de verf nog niet geheel is uitgehard. Het vuil dat met het regenwater meekomt, dringt door in deze kleine poriën. Het gevolg is dat het vuil met het regenwater langs de deuren en kozijnen loopt, waardoor er zwarte lekstrepen ontstaan. Op oude verflagen is dit risico kleiner, omdat de poriën door het uitharden van de verf, corrosie en weersinvloeden al meer zijn afgesloten, waardoor het oppervlakte gladder is.

Hoe verwijder je zwarte lekstrepen van het schilderwerk?

Het goed reinigen van het te schilderen oppervlakte voor het aanbrengen van de verflaag, verkleint de kans op lekstrepen. Ook het goed reinigen van het oppervlakte en de omliggende ondergronden (zoals het glas en de kitranden) draagt hieraan bij. Zijn er toch zwarte lekstrepen op het schilderwerk ontstaan, dan verwijder je deze eenvoudig met Rigorex SC. Heb je dit product niet bij de hand, dan is een biologisch afbreekbaar waspoeder een goed en duurzaam alternatief! Bekijk in onderstaand filmpje hoe onze verfspecialist Pieter dit doet!

Langere levensduur door schoonmaken schilderwerk

Het verwijderen van zwarte strepen en vuil van deuren, kozijnen, goten en panelen, doe je niet alleen voor het oog! Door regelmatig het schilderwerk schoon te maken, verleng je ook de levensduur. Door vuil tijdig en regelmatig te verwijderen krijgt het geen kans om in te vreten op het oppervlakte. Zo blijft de verflaag langer goed en het houtwerk beter beschermd.

Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Beoordeel dit product
Reviews over
Op mijn verflaag heb ik allemaal zwarte lekstrepen. Hoe komt dat?

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.