fbpx

De meerwaarde van Resultaat Gericht Samenwerken

Dat Resultaat Gericht Samenwerken (RGS) leeft, merkt Technisch Trainer Edwin van Loo tijdens de Wijzonol RGS training. Ook die van afgelopen april. Schilders- en onderhoudsbedrijven, timmerfabrikanten, Woningcorporaties en aannemersbedrijven uit het hele land melden zich bij hem aan voor deze eendaagse oriënterende training

Resultaat Gericht Samenwerken is een procesmatige manier van samenwerken. Een methode voor ketensamenwerking in onderhoud en renovatie. Henk Post is als Accountmanager van Wijzonol regelmatig betrokken bij RGS vraagstukken. Vanuit de praktijk levert hij een bijdrage aan de training: “RGS is een hele belangrijke manier van werken geworden. Geen goede samenwerking en afstemming binnen renovatie en vastgoedonderhoud kan leiden tot onnodig hoge exploitatie- en faalkosten. De fasen van het proces zijn vaak niet op elkaar afgestemd of er wordt er alleen gekeken naar de investering op de korte termijn.”

Korte termijn versus lange termijn

Wie durft het aan om op langer termijn te kijken? Dat is een van de vele vragen die tijdens de training gesteld worden. Naast: wat is RGS nu eigenlijk, hoe werkt het in de praktijk en welke afspraken maak je. Wijzonol speelt als verffabrikant een belangrijke rol. Door de expertise en kennis op het gebied van RGS kunnen we de opdrachtgever als ketenpartners over RGS informeren en ondersteunen. Edwin van Loo: “Dit begint al tijdens de training door samen te brainstormen en mogelijke issues bespreekbaar te maken.” Uiteindelijk gaat het om de stappen in het proces efficiënter op elkaar af te stemmen waardoor vele voordelen behaald kunnen worden, zoals minder faalkosten en kortere doorlooptijden. De reacties van de deelnemers zijn uitermate positief en variëren van ‘leerzaam’ tot ‘een interessante bijeenkomst met verrassende uitspraken en daardoor interactie’.

Kennis opdoen

De RGS training van Wijzonol is speciaal gemaakt voor Bouwkundige medewerkers van onder andere opdrachtgevers die verantwoordelijk zijn voor het (planmatig) onderhoud en beheer van woningen en gebouwen. En voor bij RGS betrokken medewerkers van onderhoudsbedrijven.

“Binnen de bouwwereld is werk aan de winkel om de gedachte van aanbesteden om te buigen in RGS op lange termijn”

Guido Theloessen van Timmerfabriek Kernhem uit Ede

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.