fbpx

Girls Day bij Koninklijke Van Wijhe Verf

Op 11 april was het weer Girlsday bij Koninklijke Van Wijhe Verf. 20 enthousiaste meisjes van groep 8 van basisschool de Sprankel uit Zwolle hebben een kijkje genomen bij het maken van verf. Dit initiatief van VHTO, Landelijk Expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, is bedoeld om meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij te beleven.

De meisjes werden ontvangen door een aantal vrouwelijke medewerkers van Koninklijke Van Wijhe Verf, waaronder Rianne Altena en Astrid Wijnbergen, beiden Technisch Specialist. Het is voor de meisjes interessant om vrouwen te horen vertellen over hun technische functie en de mogelijkheden die dit biedt. Van Wijhe Verf is ervan overtuigd dat Girlsday de interesse voor techniek aanwakkert. Het kan een dag zijn waar de meisjes met een goed gevoel aan terugdenken als ze voor de keuze staan ‘welke sector of welk profiel ga ik kiezen?’, en ‘welke opleiding ga ik volgen?’.

Na een kennismaking was er een rondleiding door de fabriek om te zien hoe verf nu echt wordt gemaakt. Er werd uitleg gegeven over de verschillende merken van Koninklijke Van Wijhe Verf; Wijzonol, Ralston en Rebel Paints. En in het R&D lab werd uitgelegd hoe verf wordt ontwikkeld en zijn de meisjes zelf verf gaan maken aan de hand van het Verfexperiment ontwikkeld door C3 (Centrum Jongeren Communicatie Chemie). Ook zijn de meiden zelf nog aan de slag gegaan met de producten van Wijzonol.

Achtergrond

Veel vrouwelijk bèta-/technisch en ICT-talent gaat verloren, vaak omdat meisjes onbekend zijn met bèta-, technische en ICT-beroepen en opleidingen. Het bezoek aan een bedrijf kan helpen de blik van meisjes op bèta, techniek en ICT te verbreden en hun loopbaankeuzes te beïnvloeden. Binnen bedrijven dringt ook steeds meer het besef door dat genderdiversiteit op de werkvloer voor betere resultaten zorgt.

Rol VHTO

VHTO is het expertisebureau in Nederland op het gebied van meisjes/vrouwen en bètawetenschap, techniek en ICT. VHTO organiseert sinds 2010 jaarlijks de landelijke Girlsday. Het is één van de activiteiten om haar doel – meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT in Nederland – te verwezenlijken. VHTO zorgt voor de landelijke coördinatie van Girlsday en bemiddelt tussen scholen en bedrijven om de juiste partijen met elkaar in contact te brengen.

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.