fbpx

Succesvolle Kwastendag 2021

Weer een kwast in je hand en doen waar je goed in bent. Of, waar je goed in wilt worden. Want de Kwastendag werd georganiseerd voor bestaand én aanstormend schilderstalent. Met kans op een vaste baan en daarmee op een fijn toekomstperspectief.

Syrische vluchteling werkleertraject schilder

“In Syrië was ik schilder.
Ik zou dat zo graag hier ook weer doen.”

 

Omscholingstraject ‘Je leven in de Verf’

Afgelopen donderdag was de aftrap van het (om)scholingstraject ‘Je Leven In De Verf’, een project dat werkzoekenden in aanraking brengt met het schildersvak. Zes deelnemers, met verschillende achtergronden, maakten tijdens de Kwastendag in Utrecht kennis met het schildersvak in Nederland. Zij kregen les in schuren, houtreparatie, schilderen en werken op een steiger. Wanneer ze enthousiast zijn geworden en uiteraard ook blijkt dat ze geschikt zijn voor het vak, stromen zij rechtstreeks door naar een leerwerktraject. Na drie maanden wordt dat opgevolgd door een halfjaarcontract, met als uiteindelijke doel een langlopende carrière als onderhoudsschilder.

Samenwerking tussen gerenommeerde partijen

De Kwastendag is een initiatief van Wij3.0 en Woningcoöperatie Mitros in samenwerking met hun onderhoudsbedrijven Talen Vastgoedonderhoud, Wits Vastgoedonderhoud Nederland, SW Vastgoedverbetering, Hagemans Vastgoedonderhoud en Rutges Vernieuwt. Samen met onze partner grossier Bevela hielp Wijzonol om invulling te geven aan het lesprogramma. De onderhoudsbedrijven verzorgen de leerwerktrajecten die hieruit voortkomen.

Wijzonol Kwastendag Mitros

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wijzonol is onderdeel van Koninklijke Van Wijhe Verf, producent van vakverf sinds 1916. Koninklijke Van Wijhe Verf en Wijzonol zijn dankbaar om bij te mogen dragen aan zo’n mooi initiatief. In de BCorp-gecertificeerde organisatie is Maatschappelijk Verantwoort Ondernemen (MVO) een grote drijfveer. Daarbij kijkt Van Wijhe Verf niet alleen hoe hoe zij de lakken en verven continue duurzamer kunnen produceren, maar kijken zij ook met een duurzame blik naar mens en welzijn. Arbeidsparticipatie en een inclusieve samenleving maken daar onderdeel van uit.

Meer weten?

Ben jij of ken jij iemand die graag in aanmerking komt voor de opleiding met uitzicht op een (vaste) baan? Aanmelden kan nog! Neem contact op met Wij3.0 of mail naar kwastendag@wij30.nl.

kwastendag-2021

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.