fbpx

Uniek prestatiecontract versterkt samenwerking bedrijfsleven en techniekonderwijs

Uniek prestatiecontract versterkt samenwerking bedrijfsleven en techniekonderwijs

Zwolle, 15 mei 2013 – In aanwezigheid van Bertholt Leeftink, directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie van Ministerie van Economische Zaken is op het Polymer Science Park het prestatiecontract Centrum voor Innovatief Vakmanschap Polymeren, Coatings en Composieten ondertekend. Namens Van Wijhe Verf heeft Algemeen Directeur Marlies van Wijhe met het zetten van haar handtekening de samenwerking officieel bekrachtigd. Partners in de regio Zwolle, IJsselvecht-Delta, zetten hun schouders eronder en gaan de komende 4 jaar gericht werken aan uitdagend Techniekonderwijs en goede perspectieven op de arbeidsmarkt.

Van Wijhe Verf, producent Wijzonol Bouwverven, hecht veel waarde aan een intensieve samenwerking met het onderwijs. Bij het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Polymeren, Coatings en Composieten (CIV PCC) is dit onder andere het bieden van stageplekken voor studenten en docenten, het geven van gastlessen, verzorgen van rondleidingen en het beschikbaar stellen van Wijzonol verf voor de opleiding.

Binnen het CIV PCC worden innovatieve bedrijven verbonden aan technische mbo-opleidingen. Het doel is de technische opleidingen te vernieuwen, de praktijk te versterken en aantrekkelijke leerroutes op te zetten voor de toekomstige topvakmensen. Met het CIV PCC wordt een grote stap gezet in het vernieuwen van het middelbaar technisch onderwijs. Het sterker positioneren van kunststoffen, coatings en de verbinding met het open innovatie centrum ‘ Polymer Sience Park’ (PSP) is uniek in Nederland. Het Centrum wordt ondersteund door verschillende ministeries, de Provincie Overijssel, gemeenten en de regio IJsselvecht-Delta.

Van Wijhe Verf draagt op meerdere niveaus bij in het onderwijs. Een ander voorbeeld is de participatie van Van Wijhe Verf aan de Topsector Chemiebeurs waardoor chemiestudenten aan de Universiteit Utrecht een prestigieus honneursprogramma doorlopen. Van Wijhe Verf is één van de vijf bedrijven die een dergelijke beurs aan een student beschikbaar stellen. Hierbij bieden ze deze studenten een uitdagende opdracht en goede (stage-)begeleiding. Dit past uitstekend in het eerder deze week aangekondigde Techniekpact, een nieuw initiatief om het tekort aan technici aan te pakken.

Onlangs hebben ze de deuren van de fabriek opengezet voor meiden uit groepen 7 en 8 van het basisonderwijs op de Internationale Girlsday. Het doel van de open dag is om meiden kennis te laten maken met techniek en een interesse voor een technische opleiding aan te wakkeren.

Uit onderzoek blijkt dat het ontbreken van gekwalificeerde en geschoolde werknemers voor meer dan 54% van de Europese bedrijven de grootste barrière vormt voor een duurzame groei. Als bedrijf kun je een belangrijke stimulans vormen om deze ontwikkeling positief om te buigen.

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Uniek prestatiecontract versterkt samenwerking bedrijfsleven en techniekonderwijs

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.