fbpx

‘Deftig’ rijksmonument stralender dan ooit

‘Deftig’ rijksmonument stralender dan ooit

Project

Rijksmonumentaal pand Nieuwpoort

Opdrachtgever

Woningstichting Lek & Waard Nieuwpoort

Schilder

Korteland Schilders Nieuw Lekkerland

Kantoorpand woningstichting in LBH SDT Ultra Hoogglanslak

Het vestingstadje Nieuwpoort telt meer dan vijftig Rijksmonumenten, waaronder het ‘deftige herenhuis uit midden 19e eeuw met verdieping en schilddak’ aan de Buitenhaven 9, waar vandaag de dag Woningstichting Lek & Waard kantoor houdt. Met zoveel historische gebouwen binnen de poorten kunnen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in het stadje op grote interesse rekenen. Zo ook bij de woningstichting, die voor het schilderwerk van het eigen pand koos voor de nieuwe LBH SDT Ultra Hoogglanslak.

20% meer buitenduurzaam

Volgens producent Wijzonol biedt deze lak gemiddeld meer dan 20% buitenduurzaamheid dan de huidige verfsystemen en is daarmee een uitkomst voor ongunstig gepositioneerd schilderwerk, zowel qua weerbelasting als bereikbaarheid. Lek & Waard laat zich hiervan graag overtuigen en vroeg Korteland Schilders uit Nieuw Lekkerland om het eigen pand met deze veelbelovende verf te schilderen.

Bizar hoge glans

‘Een verf met een bizar hoge glans’, is de reactie van meewerkend voorman Martin Stierman, die zelf aan de kwast stond in Nieuwpoort. ‘Het pand kreeg een 2,5 beurt; één keer bijwerken, een laag LBH Grondlak HV en als laatste de aflak LBH SDT Ultra Hoogglanslak. De werkzaamheden vonden in de zomermaanden plaats en we hadden nogal wat regendagen, waardoor we veelal onder een overdekte steiger werkten. De lak vloeit mooi, maar ik vond ‘m wel iets temperatuurgevoelig waardoor je bij warme dagen alert moest zijn op zakkers in de hoeken. Maar het resultaat is schitterend; zo’n klassieke hoogglans past natuurlijk ook prachtig bij een pand als dit. De kleurstelling is niet veranderd, maar de glans knalt eraf.’

De ultrabolle glans heeft niet alleen een esthetische functie, maar zorgt tegelijkertijd ook voor de extra buitenduurzaamheid. De hoge glansgraad van LBH SDT Ultra Hoogglanslak houdt namelijk bijzonder lang stand, waardoor de lak aantoonbaar minder snel te lijden heeft van felle zon, striemende regen en bijtende vorst. Het zal nog járen duren voordat LBH SDT Ultra de claim van 20% extra duurzaamheid gaat waarmaken. Dat wordt een kwestie van een lange adem, maar dat is geen straf. In de tussentijd staat het pand er stralender bij dan ooit.

Meer inspirerende projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

business-growth

Duurzame muren geverfd

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.