fbpx

Hoe schilder ik een onbehandelde muur?

Veel nieuwbouw woningen, maar ook gerestaureerde woningen worden tegenwoordig voorzien van glad pleisterwerk. Dit geeft een mooi strak, modern resultaat en is bij ontstaan van kleine scheurtjes gemakkelijk bij te werken.

Voorbehandeling belangrijk voor een mooi, egaal eindresultaat!

Een pas gestuukte muur moet eerst voorbehandeld worden, zodat een mooi, egaal eindresultaat ontstaat. Wanneer de muur niet goed wordt voorbehandeld kan het eindresultaat vlekkerig worden en kan er baanvorming optreden.

Tips voor voorbehandeling
  • Doordat de muren erg glad gestuukt worden is de ondergrond zeer gesloten. Om een goede hechting te krijgen kan de muur het best heel licht worden opgeschuurd met fijn schuurpapier (korrel 280).
  • Het gebruik van een muurvoorstrijk bespaart muurverf. Het heft de zuiging op en je krijgt een goede hechting van de muurverf op je muur. Let op, bij het aanbrengen van muurvoostrijk moeten glimmende vlekken en lekstrepen / zakkers worden voorkomen. Dit kan door niet teveel muurvoorstrijk aan te brengen, dit moet volledig in de ondergrond dringen. Wanneer teveel wordt aangebracht kunnen glimmende vlekken in eindresultaat ontstaan.

Daarnaast kan worden gekozen om de muurvoorstrijk te verdunnen met water. De hoeveelheid toe te voegen water is afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Hoeveel toegevoegd moet worden, kan worden getest. Voeg een klein deel water toe en test op de muur of hier een glimmende plek achterblijft. Indien dit het geval is, zal nog een beetje water toegevoegd moeten worden.

Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Hoe schilder ik een onbehandelde muur?

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.